Fără termen de finalizare! O grădiniță a cărei construcție a început în 2008 nu este gata nici acum

Grădinița din Balta Lată rămâne în continuare una dintre construcțiile nefinalizate începute de Primăria Lugoj în urmă cu 13 ani. Lucrările au fost oprite după ce s-a construit primul nivel și de atunci au încremenit. Obiectivul a fost năpădit de vegetație, transformându-se între timp într-o veritabilă junglă urbană.

Promisiuni au fost nenumărate de-a lungul anilor, obiectivul fiind trecut în fiecare listă de investiții anuală, însă finalizarea nu s-a produs niciodată. Nici acum lucrurile nu par să se rezolve prea repede. Trebuie reluat șirul expertizelor și a întregii documentații necesare. Mai mult, nu este hotărâtă definitiv destinația finală și nici sursa de finanțare.

„Pe bugetul de anul acesta am prevăzut realizarea expertizei, să vedem ce se mai poate construi pe structura care a fost făcută acolo. Acum lucrăm la măsurătorile topo. Va trebui să hotărâm ce vom face acolo. Avem solicitare și pentru grădiniță, și pentru un centru pentru copii cu anumite probleme. Vom vedea dacă le vom putea face pe amândouă în aceeași clădire, fiecare cu intrări separate sau va trebui să mai construim încă un corp. Ca sursă de finanțare avem bugetul nostru sau banii din proiectul european câștigat de primărie pentru zonele defavorizate prin GAL”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

leader board 728 x 90 px

Termenul inițial de finalizare al grădiniței a fost de 36 de luni, startul fiind dat în martie 2008.