Acorduri de pian! Eleva Patricia Roșca, pregătită să susțină primul recital

Primăvara aduce la Lugoj mai multe evenimente din sfera domeniului cultural. Printre acestea se numără și un recital de pian al talentatei eleve Patricia Roșca. Evenimentul, organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj, este programat pentru data de 28 aprilie, de la ora 17.00, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”, intrarea fiind liberă în limita locurilor disponibile, astfel încât condițiile de distanțare și igienă să fie respectate.

„Aștept cu nerăbdare acest eveniment și sper că va fi posibil să aibă loc cu public, deoarece această pandemie încă există. Ideea de recital solo mi se pare extraordinară, deoarece, deși studiez de 7 ani la Școala Gimnazială de Muzică «Filaret Barbu» din Lugoj, nu am asistat niciodată la un recital solo, cu excepția celor organizate de școală, unde toți elevii talentați participau. Am hotărât să sparg eu gheața, cum se spune. Recitalul va dura aproximativ o oră și va cuprinde lucrări de diferiți compozitori: Bach, Mozart, Chopin, Liszt, Mendelssohn. Sper ca acest recital să fie un succes și cu această ocazie să fie promovată si muzica clasică, deoarece cred că cultura este foarte importantă.”, a declarat Patricia Roșca.

Tânăra pianistă este elevă a Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu”, fiind pregătită de prof. Carmen Schöner. Pe parcursul anilor, Patricia Roșca a obținut numeroase premii, atât în țară, cât și la competițiile internaționale.

leader board 728 x 90 px

Recitalul de pian va avea loc cu public dacă regulile impuse de pandemia de coronavirus vor permite acest lucru și rata de infectare va rămâne scăzută la Lugoj.