Fără teamă în online. De acum este totul digital pentru elevii din comuna Teregova

spider digitaliada fundatia orange 33750x2220mm februarie2016 low res

​Cu situație de criză sau nu, peste 130 de elevi din județul Caraș-Severin continuă programul Digitaliada, și  în acest an școlar.

Elevii și profesorii din Liceului Tehnologic „Sf. Dimitrie” din Teregova, județul Caraș-Severin vor continua să învețe anul acesta în laboratoare digitale complet echipate cu tablete și echipamente IT, prin programul Digitaliada. În plus, ei vor putea utiliza peste 3.500 de lecții, teste și exerciții pentru diferite discipline, o secțiune nouă în Platforma Digitaliada dedicată Evaluării Naționale, precum și noile ghiduri de predare cu ajutorul resurselor digitale la limba și literatura română pentru ciclul gimnazial pe care programul le pune la dispoziție gratuit tuturor profesorilor și elevilor din țară.

„Schimbarea a reprezentat una dintre preocupările noastre principale pentru dezvoltarea planului de predare, pentru că în ultimii ani am căutat cele mai bune resurse prin care putem înviora orele și sistemul de învățământ, în special prin soluții care să ne aducă mai aproape de copii. În Digitaliada ne-am dat seama că această schimbare stă și în modernizare, aducerea de resurse necesare, care i-au ajutat pe elevi să învețe într-o altă manieră, practic, într-un mod mai interactiv.” a declarat Maria Damian, primarul comunei Teregova.

În acest an școlar, platforma vine cu o serie de funcționalități îmbunătățite, inclusiv un nou modul prin care toate cadrele didactice înscrise își pot crea și gestiona propriul portofoliu de lecții virtuale pentru clasele lor, noi aplicații digitale integrate și un tool colaborativ pentru ca elevii să poată lucra la proiecte în echipă. În plus, o nouă secțiune dedicată pregătirii pentru Evaluarea Națională cu testări automatizate la matematică și limba română și feedback personalizat va fi disponibilă în curând pe Platforma Digitaliada.

De asemenea, pe lângă platforma de învățare, hubul de resurse Digitaliada.ro pune la dispoziție 12 noi ghiduri de predare prin metode digitale pentru profesorii de matematică, TIC și limba română, dezvoltate pentru clasele V-VIII. Aplicate pe materia primului semestru, ele includ și 200 de teste noi și fac parte din cele peste 2.000 de resurse educaționale pentru clasele I-VIII disponibile gratuit.

„Noile teste, lecții și videoclipuri îi pot ajuta pe elevii ce studiază în limba română, indiferent că sunt în interiorul granițelor sau în comunități din afara acestora, să se dezvolte și să învețe mai ușor, prin activități interactive. Mai mult, am inclus în Digitaliada și un set nou de ghiduri pentru profesorii de limba română, create chiar la inițiativa unora dintre profesorii de specialitate din proiect. Noul nivel la care va ajunge Digitaliada se află în concordanță cu cele mai noi metode de predare interactivă și creativă.” – a precizat Dana Deac, Președinte Fundația Orange

Programul de educație digitală se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar.

upt 1000x100