Competențele de predare online lipsesc la mai mult de jumătate dintre profesorii români

sorin campeanu
mbmr 1000x100

Planul Național de Reziliență și Redresare va conferi susținere materială pentru formarea cadrelor didactice în sfera competențelor digitale. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu spune că avem numai 40.000 de profesori care pot preda profesionist online până acum, dintr-un număr total de 200.000 de profesori din învățământul de stat.  Ministrul a spus că profesorii vor fi formați până în 2024, prin PNRR.

„Am semnat contractul și avem perspective pentru formarea a 100.000 de cadre didactice pentru predarea online, plus formarea într-o etapă ulterioară a altor 45.000 de cadre didactice. Termenul este 2024. Poate o să reușim mai devreme, dar până atunci trebuie să fim pregătiți pentru predarea online, chiar dacă rata de infectare cu COVID-19 sare de șase la mie, iar școlile din România, nu se vor închide”, a spus Sorin Cîmpeanu.

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

Școlile vor fi decuplate de la rata de infectare din localitate, pragul de 6 la mie de la care se trecea în online fiind eliminat, a decis Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice se face în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ministrul a transmis că nu agreează în mod special această decizie, dar este o măsură de protecție.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/