Fără sondaje! Felix Borcean, independent în lupta localelor din 2020?

Deși debarcarea primarului municipiului Caransebeș este iminentă, edilul nu a avut nicio negociere cu nicio formațiune politică pentru candidatura la alegerile locale de anul viitor. Felix Borcean spune că se gândește și la o variantă de a candida independent pentru fotoliul de primar din 2020.

Primarul municipiului Caransebeș a reiterat ideea că nu-și dorește să facă politică, ci doar să-și poată desfășura activitatea în administrație. „Eu nu am discuții cu absolut nimeni, nu am negociat absolut nimic, trecerea mea în alt partid și am spus-o dintotdeauna: eu nu-mi doresc lucrul ăsta, eu nu-mi doresc să merg la un alt partid sau să fac eu nu știu ce înțelegeri. Eu pot rămâne primar independent până la finalul mandatului, ce poate fi mai frumos pentru un om decât să fii independent. Nu zic acum că nu s-ar putea și lucrul acesta, dar nu o să merg în genunchi la vreun partid și să zic «vai, luați-mă, că eu sunt stindardul partidului»”.

Edilul-șef a mai menționat că la Caransebeș, într-un viitor mandat, ar putea fi acel primar independent și are și un concept despre constituirea Consiliului Local: „Dacă ar fi un Consiliu Local cu mai multe culori politice, decât în momentul de față, da, se poate să negociez cu 2-3 formațiuni, izolez o altă formațiune, depinde, sau la un moment dat se pot crea tot felul de alianțe, e un joc politic agreabil, o perspectivă frumoasă, nu așa monoton, majoritate dintr-o parte. Eu nu știu ce am câștigat până acum din această funcție, pentru că unele lucruri pe care le faci îți atrag simpatie, altele îți creează adversități, încă nu pot să cuantific dacă da, sunt agreat de caransebeșeni pentru viitoarele alegeri la Primărie”.

Borcean a mai spus că este sigur că nu o să-și arunce banii pe vreun sondaj de opinie pentru a afla părerea caransebeșenilor cu privire la o nouă candidatură a sa. „Eu nu fac niciun sondaj. Anunț de pe acum. Eu nu o să arunc banii, poate o să facă alții. Eu nu am bani să dau pe sondaje și nici nu am capacitatea să chem o casă de sondare a opiniei publice să facă un sondaj pentru că este foarte costisitor și nu îmi permit. Îmi pare și rău că am dat atunci banii pe acel sondaj PNL solicitat, mai bine îmi luam un televizor. Cel mai prost investiți bani”, a mai adăugat primarul Felix Borcean.