Fără schimbări mari după contestații

S-a încheiat și sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat. Au fost afișate rezultatele finale, din urma evaluării lucrărilor contestate de candidați la începutul săptămânii. 

Peste 300 de elevi au fost nemulțumiți de notele primite la Bac în această sesiune. Aceștia au depus contestații în speranța că notele primite li se vor mări. Lucrările au fost trimise la Centrul Regional de Evaluare de la Deva. În cursul zilei de ieri rezultatele finale ale examenului au ajuns la centrele de examinare din județ pentru a fi afișate.

Dacă înainte de contestații promovabilitatea în Caraș Severin era de aproape 17 la sută, rezultatele finale arată o creștere cu aproape două procente a celor care au luat Bac-ul. Cu toate acestea, județul Caraș-Severin va rămâne în topul județelor cu cel mai mic procent de promovare din această sesiune.

Ca și concluzie generală, suntem sub așteptări, pentru că per total, cu acest procent de 18,21 la sută ne situăm sub posibilitățile județului nostru. Asta se explică prin seriozitatea cu care candidații au abordat acest examen. Nu s-a înțeles nimic din rezultatele obținute în vară ”, a declarat Nicolae Grindeanu, inspector școlar general adjunct al ISJ CS.

Pentru a îmbunătăți rezultatele examenelor viitoare, inspectoratul școlar județean a anunțat că are un plan de măsuri care urmează să fie pus în practică începând cu anul școlar care bate la usă. În cadrul acestui program vor fi urmărite în special unitățile de învățământ unde procentul de promovabilitate continuă să fie zero sau aproape de zero.