Fără defrișări în pădurile municipiului Caransebeș!

explo 1000x200

Consiliul Local al Municipiului Caransebeș a prelungit, pentru următorul an, contractul cu Ocolul Silvic Păltiniș în vederea îngrijirii și asigurării serviciilor silvice pentru pădurea orașului.

Suprafața de pădure ce va fi administrată de Direcția Silvică prin Ocolul din Păltiniș este de 353 de hectare. Dintre acestea, 173 sunt în zona periurbană Jupa și 180 de hectare de pășune împădurită în Valea Cenchii. Taxa pe teren va fi stabilită în perioada următoare.

În cadrul unei ședințe a Consiliului Local, primarul Marcel Vela a explicat că de 10 ani de zile administrația publică locală interzice tăiatul de lemne din pădurea orașului și nu s-a vândut niciun bon în acest sens.

În astfel de condiții, în zona Teiuș, de exemplu, se taie doar o foarte mică parte de lemn pentru a acorda necesarul oferit prin lege veteranilor de război, care sunt din ce în ce mai puțini. În rest, defrișările sunt interzise atât din Teiuș, cât și din pădurea orașului, din zona Jupa. Ba, mai mult, polițiștii locali inspectează zona periodic, pentru a-i depista pe cei care încalcă legea.

 

Comments

  1. Ionica says:

    e ceva normal sa nu se defrișeze pădurea dar la Domasnea se taie am auzit vreo câteva zeci de hectare de Pepa Martin care are zeci de firme in insolventa cu datorii la stat cum se poate așa ceva sa defrișezi o pădure de care nu sa atins nimeni in afara de cetățenii comunei care se alimentau cu lemne de foc iarna e strigător la cer domniilor!