Vârciorova, ocolit de echipajele de intervenție

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Chiar dacă zăpada s-a topit, troienele ce au căzut peste județ în urmă cu câteva zile lasă urmări. Satul Vârciorova, comuna Bolvașnița, din județul Caraș-Severin, înoată în beznă, fără curent și cu drumurile patinoar.

Prezent la ședința Colegiului Prefectural, primarul comunei Bolvașnița s-a plâns de lipsa intervenției echipajelor de deszăpezire și a celor de la Enel pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă acum satul Vârciorova în urma ninsorilor abundente precedente. „Nu știm firma care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor în această zonă, însă aceștia vin doar așa la plimbări, iar în dimineața aceasta este numai polei pe drum, nu a intervenit niciun utilaj. De altfel, jumătate din sat nu are curent electric, și cum mulți săteni au centrale termice acasă, aceștia nu au nici căldură”, a precizat Petru Mihăilescu, primarul comunei Bolvașnița.

Prefectul județului Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, avea însă alte informații de la reprezentanții companiei Enel, dar a promis că se va ocupa de problema expusă de primar. „Noi am primit informări de la Enel cum că problema de la Vârciorova a fost rezolvată în cursul zilei de ieri. Date fiind ultimele informații,  vom lua legătura cu cei de la Enel ca să rezolvăm problema”, a declarat prefectul județului Caraș-Severin.

promovare banner maxagro

Problemele nu se opresc aici. După ce că nu au curent și drumurile nu sunt deszăpezite, elevii din Vârciorova nu pot învăța în școală din cauză că nu au căldură. „Nu avem nici căldură la școală. Ținând cont de temperaturile de afară nu putem să îi lăsăm pe copii să învețe în acele condiții”, a mai adăugat primarul comunei Bolvașnița. Instituția Prefectului Caraș-Severin a promis că va găsi o soluție și pentru această situație: „Vom găsi un loc în care elevii să își desfășoare ultimele ore înainte de vacanță, astfel încât să nu fie nevoiți să învețe în frig”, a precizat Silviu Hurduzeu, prefectul Județului Caraș-Severin.

Foto: monitorulsv.ro

publicitate tmc 640

Comments

  1. SUNTomulDErandSImieIMIpasa says:

    stiam ca autoritatile sunt pregatite…stim asta de ani de zile…dar banii,unde-s banii? asta-i intrebarea…