Premiați în spiritul Crăciunului pentru o viață împreună

După jumătate de secol, aproape 50 de cupluri s-au întors la Casa Municipală în fața reprezentanților Primăriei pentru a primi felicitări și pentru a împărtăși secretul unei căsnicii ce păcălește timpul.

Nunta de aur a cuplurilor reșițene a fost sărbătorită încă o dată de către autoritățile locale. Reprezentanții Primăriei au invitat la Casa Municipală un număr de 52 de cupluri care au depășit 50 de ani de căsnicie. O diplomă în semn de apreciere și o atenție materială drept premiu au fost darurile oferite în prag de sărbători pentru cei care servesc drept exemplu tinerilor din ziua de astăzi.

Astăzi am posibilitatea să premiez, în numele administrației locale, un număr de 47 de cupluri din 52 care și-au petrecut 50 de ani împreună într-o relație de familie, soț-soție, oameni care au pus bazele acestui oraș, oameni care sunt atât părinți cât și bunici. Am spus-o și cu alte ocazii, sunt oameni care ne-au creat  posibilitatea de a ne dezvolta noi capacități, de a promova tinerii noștri care ar trebui să pășească serios pe drumul vieții. Cred eu că, pe lângă acele diplomele de excelență pe care le oferă administrația, atenția materială în valoare de 300 de lei o merită cu prisosință, e poate mult prea puțin față de ce ar merita dânșii”, a precizat primarul municipiului Reșița, Mihai Stepanescu.

Pentru că după o viață împreună toată lumea dorește să le afle secretul, cuplurile prezente la Casa Municipală au conchis că înțelegerea stă la baza oricărei căsnicii de succes. „Mai mult decât orice trebuie să ai înțelegere și comunicare. Dar înțelegerea este cea mai importantă”, explică un reșițean.

Pe lângă diplome, bani și flori pentru doamne, fiecare cuplu va primi o fotografie a momentului primirii premiului, fotografie ce va rămâne peste ani ca mărturie a acestui eveniment organizat special pentru ei.