Fără culturi de plante modificate genetic în Caraş-Severin!

Urmare a controalelor efectuate în acest an, inspectorii din cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) au concluzionat că în Caraş-Severin nu au fost înfiinţate culturi de plante modificate genetic. 

Referindu-se la constatările Inspecţiei tehnice în domeniul organismelor modificate genetic, directorul executiv al DAJ, Nicolae Cristescu, subliniază într-un raport ce va fi prezentat mâine în cadrul Colegiului Prefectural faptul că „în judeţul Caraş-Severin nu au fost înfiinţate culturi de plante modificate genetic, nici din cele permise în cultură, respectiv porumb MON 810 şi nici culturi de plante modificate genetic aflate în regim de testare“.

Totodată, Nicolae Cristescu spune că au fost prelevate 5 probe de la 5 societăţi comerciale cultivatoare de soia, în vederea depistării folosirii organismelor modificate genetic.

leader board 728 x 90 px

„În urma  testării prin metoda benzilor de test s-a constatat respectarea legislaţiei naţionale, în sensul că seminţele folosite la înfinţarea culturilor nu sunt modificate genetic“, mai precizează directorul executiv al DAJ Caraş-Severin.