Fără bullying în mediul online! Proiect pentru stoparea hărțuirii și a discursului instigator la ură

nevo bullying (1)

Asociația „Grup de Acțiune Locală Banat-Vest” din Jimbolia a implementat, în perioada 23-29 septembrie, un schimb de tineri în cadrul proiectului „Unfollow the bullying” pentru combaterea discriminării și excluziunii sociale din rândul tinerilor de liceu.

Proiectul se bazează pe un parteneriat între 5 organizații partenere din România, Italia, Spania, Ungaria și Macedonia, cu rolul de promovare a toleranței sociale din mediul online.

nevo bullying (4)

Scopul proiectului este de combatere a bullyingului online și a discursului instigator la ură din rândul tinerilor de liceu prin conștientizarea fenomenului de hărțuire online. Proiectul urmărește cunoașterea drepturilor generale ale omului, conștientizarea hărțuirii de tip cyberbullying și cyber-hate, implicarea tinerilor și alfabetizarea lor digitală în vederea reducerii efectului de bullying, rasismului, discriminării și excluziunii sociale pe platformele online.

Timp de 7 zile, cei 48 de participanți din cele 5 țări partenere au folosit metodele de lucru specifice educației non-formale, metode sociale, analize ale conținutului unui discurs sau mesaj pentru a înțelege fenomenul hărțuirii online și cum îl pot controla.

nevo bullying (3)

Ideea de bază a acestui proiect Erasmus+ a venit ca o continuare a altor proiecte în domeniul educației digitale în rândul tinerilor implementate de Asociația „Grup de Acțiune Locală Banat-Vest”.

Proiectul „Unfollow online bullying” este finanțat prin programul Erasmus+.

nevo bullying (2)

Autor: Eusebiu Diaconu

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/