Moartea patronului firmei Massiv Forest din Buchin în accidentul aviatic din Italia dă naștere unei lecții de viață

dan petrescu
explo 1000x200

Dan Petrescu, omul de afaceri considerat ca fiind cel mai bogat român, a murit, împreună cu soția și fiul lor, în accidentul aviatic de duminică, din Milano. Petrescu era acționar majoritar al firmei Massiv Forest din comuna Buchin. „Un român modest și cumpătat în tot ce făcea, un om fascinant”. Așa îl descrie Marcel Vela, cel care a avut ocazia să îl cunoască în perioada în care ocupa fotoliul de primar al Caransebeșului.

Dan Petrescu, omul de afaceri de 68 de ani, se afla duminică la manșa avionului care s-a prăbușit în Milano. În total, 8 persoane au murit, printre ele fiind și soția și fiul pilotului. Ion Țiriac a declarat că Dan Petrescu era cel mai bogat român, controlând suprafețe mari de terenuri din București, dar și din țară. Cele mai vizibile erau în 2010 cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă și hipermarketurile Real și alte galerii comerciale. În același timp, Dan Petrescu era acționarul majoritar al companiei Massiv Forest din comuna Buchin, o firmă având ca obiect de activitate principal tăierea și rindeluirea lemnului.

Despre omul Dan Petrescu senatorul Marcel Vela are doar cuvinte de laudă. A avut ocazia de a-l cunoaște pe vremea când era primar al Caransebeșului, atunci când s-a deschis, de altfel, compania Massiv Forest la Buchin. Spune despre omul de afaceri că, în ciuda bogăției de care se bucura, era un om modest și cumpătat, iar moartea sa este o lecție pentru noi toți.

„Câteodată, viața este aspră și nedreaptă exact atunci când te aștepți mai puțin! Un om de afaceri discret și simplu pe care am avut ocazia să-l cunosc acum mulți ani, ca primar al municipiului Caransebeș, Dan Petrescu rămăsese un român modest și cumpătat în tot ce făcea, deși trăia de mulți ani în Germania și era miliardar.

În fața unei asemenea tragedii, pot să fac doar un lucru…

Să las aici, în amintirea lui, cuvintele pe care mi le-a spus recent, la ultima noastră întâlnire din București, lecția unui om fascinant, care avea suficienți bani ca să nu mai muncească foarte multe generații după el:

«Am învățat pe fiul meu că Timpul este cel mai prețios capital pe care îl are un om… lucru pe care mi l-a spus și tatăl meu când am intrat în afaceri. Și l-am învățat ca în fiecare zi să se trezească la ora 6.00 dimineața!»

Din păcate, astăzi Timpul s-a oprit în loc. A intrat împreună cu cei dragi în veșnicia Cerului, pe care îl iubea atât de mult ca pilot.”, este mesajul senatorului Marcel Vela.