FOTO Voluntarii au făcut minuni pentru muzeul din Sasca Montană

acoperis7

O mână de voluntari a făcut minuni, în acest sfârșit de săptămână, pentru muzeul sătesc din Sasca Montană. Aceștia au reușit să refacă acoperișul clădirii și să zugrăvească casa pe exterior. Muzeul găzduiește o mulțime de obiecte care vorbesc despre istoria acestei zone.

O nouă acțiune de voluntariat organizată de Asociația Acasă în Banat s-a desfășurat cu succes. Astfel, în acest sfârșit de săptămână, voluntarii au fost mobilizați în localitatea Sasca Montană, din județul Caraș-Severin. Aici s-a intervenit în vederea reparării acoperișului spart al muzeului sătesc, prin care ploua peste obiectele care vorbesc despre istoria acestui loc.

Vineri și sâmbătă, iar în mod cu totul excepțional, și duminică dimineața, echipa Acasă în Banat s-a ambiționat să termine de schimbat acoperișul Muzeului sătesc “Victor Tăutu” din Sasca Montană. Ca de obicei pentru acțiunile noastre, au apărut numeroase obstacole neprevăzute, însă de această dată a fost vorba de o refacere structurală de mari dimensiuni care a necesitat multe materiale și un efort fizic considerabil. Ne-am organizat și pentru a zugrăvi întreaga gospodărie și aici având de rezolvat multe probleme structurale și reparații. Am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a avansa cât mai mult și am rezolvat tot ce a fost mai dificil, iar rezultatul este uimitor și pentru noi. Am fi avut nevoie de încă o zi pentru a finaliza, însă suntem încrezători că acoperișul e pe mâini bune și că echipa din sat va termina, zilele viitoare, tot ce a mai rămas de făcut”, a transmis Asociația Acasă în Banat, la finalul intervenției.

Muzeul sătesc din Sasca Montană adăpostește cărți vechi de peste 200 ani, cufere de călătorie, instrumente folosite în exploatarea minieră, lămpi de mină, mașini de scris, fotografii de epocă, instrumente muzicale și multe alte obiecte care vorbesc despre istoria Sascăi Montane.

acoperis8

acoperis6

expresb 1000x100

acoperis5

acoperis4

acoperis3

acoperis2

1000 x 200 gif