Fără buget de investiții din fonduri proprii, Primăria Băile Herculane atrage investiţii europene de peste 35 de milioane de euro!

Primăria Băile Herculane nu va trebui să abandoneze investițiile pentru anul 2019, și asta nu pentru că ar veni vreun sprijin din partea Guvernului, ci pentru că administrația din orașul stațiune de pe Valea Cernei se bazează pe investiții din fonduri europene, unde cota autohtonă de participare este mai mică și se poate susține de la bugetul local.

Menționăm că președintele României a sesizat CCR, declarând că bugetul rușinii naționale este nerealist, supraevaluat și întârziat, iar primăriile vor trebui să abandoneze investițiile pentru a putea supraviețui.

„Noi avem noroc că investițiile vor veni majoritatea din fonduri europene, pentru care cota parte de la bugetul local este de 2% din valoarea investiției. Şi avem 6 proiecte cu finanțare europeană, pentru care am semnat contractele de finanțare, sau așteptăm evaluarea finală după clarificările depuse. Noi nu putem spune că avem un buget de investiții creionat, pentru că din banii proprii abia ne gospodărim”, ne-a declarat primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Cele mai multe investiții fac referire la reabilitarea unor clădiri și poduri, monumente arhitecturale de o importanță majoră, la reabilitarea termică care va cuprinde și schimbare de acoperiș, de geamuri și de uși. În total, Primăria Băile Herculane are înregistrate 10 proiecte dintre care 6 cu finanțare europeană, cu o valoare de peste 35 de milioane de euro, ne-a mai menționat Cristian Miclău.

banner maxagro