UPDATE. Fără AUR la Primăria Bocșa! Peste 100 de semnături – invalide!

După lupte seculare, duse până la miezul nopții, pretendentul AUR la funcția de primar al orașului Bocșa nu a reușit să intre în competiție, candidatura lui fiind respinsă de BEC. 

Deși au reușit să strângă în doar câteva ore peste 600 de semnături, membrii AUR nu vor avea candidat la funcția de primar al Bocșei. Cel puțin aceasta este decizia Biroului Electoral de Circumscripție. 147 dintre semnături au fost invalidate, iar cele 461 rămase sunt insuficiente, limita minimă fiind de 500. Biroul Electoral de Circumscripție Bocșa a anunțat că în cazul unor semnatari (peste 140) nu este menționată adresa completă de domiciliu, în timp ce alți susținători nu au semnat în dreptul numelor lor sau nu locuiau în Bocșa.

„Din păcate, trăim într-o țară care se numește România, trăim într-un oraș care se numește Bocșa. Comisia a găsit că semnăturile dumneavoastră nu sunt bune, mai mult de 100 dintre ele, astfel încât să mă poată invalida. Nu mai am cuvinte despre ce se întâmplă. Efortul și munca noastră și a dumneavoastră de a veni și a mă susține încă o dată nu a dat roade în fața unui sistem bine pus la punct și corupt, nu pot să-i spun altcumva”, a transmis Alexandru Tălpeanu.

leader board 728 x 90 px

Reprezentanții AUR sunt deciși să conteste în instanță hotărârea de respingere a candidaturii, însă Tălpeanu se arată sceptic cu privire la șansele de reușită. „Din experiențe, instanța nu va trece peste hotărârea Biroului Electoral de Circumscripție. M-ar fi putut valida din prima, dar blocarea mea a fost una cu un scop precis: de a nu putea intra în competiție pentru că în mod clar le era și ele este încă foarte frică de mine”.

UPDATE, ora 21.30

Instanța s-a pronunțat în cazul candidatului AUR, admițând cererea de contestație împotriva hotărârii emise ieri de Biroul Electoral de Circumscripție Bocșa. Decizia poate fi atacată în 24 de ore.