Ludovic Orban: Vela a dezmințit că-l va susține pe Cîțu! Există prevedere statutară și pentru susținerea ambelor moțiuni!

Președintele PNL a vorbit, luni seara, despre Marcel Vela și Monica Anisie, liderii liberali despre care s-a discutat că, după ce i-ar fi promis sprijin pentru a fi reales șef al partidului, ar fi trecut în tabăra lui Florin Cîțu.

Întrebat despre faptul că Marcel Vela ar fi trecut de partea premierului Cîțu, pe care unele surse spuneau că îl va susține să câștige președinția PNL, Ludovic Orban a spus, luni seara, că Vela a dezmințit imediat informația. „Nu mai intru în acest război informațional cu filiale care sprijină sau nu sprijină. Prevederile statutare sunt clare. Noi am intrat în alegeri, suntem în perioada în care se desfășoară Adunările Generale în organizațiile locale. Între 1 iulie – 10 august se vor desfășura conferințe la nivel județean (…). După aceste alegeri, moțiunile sunt prezentate în fața organizațiilor și Colegiile directoare județene din fiecare organizația hotărăsc ce moțiune o sprijină. Atunci se va știi cu adevărat care filială decide să sprijine o moțiune sau alta sau ambele moțiuni, pentru că există prevedere statutară”, a spus Orban.

E adevărat, liderul PNL Caraș-Severin explicase ieri pentru expressdebanat.ro că filiala pe care o conduce s-a exprimat deocamdată cu privire la susținerea înscrierii lui Ludovic Orban în competiția internă din partid și că la fel ar putea face, dacă se va solicita, și în cazul lui Florin Cîțu. În niciun caz însă liberalii cărășeni nu au hotărât cui vor acorda votul. Lui Cîțu sau lui Orban. Vor stabili asta doar după ce candidații își vor prezenta moțiunile.

Despre faptul că și Monica Anisie s-ar fi răzgândit, Orban a spus că fostul ministru al Educației a fost doar într-o poză.

„Au fost într-o poză președinții (…) Eu nu am auzit de vreo schimbare a deciziei luatecla nivelul Biroului permanent al Sectorului 2 luată în unanimitate. A fost într-o poză doamna Anisie. Are valoare individuală”, a mai spus Orban.

Alegerile în PNL vor avea loc în data de 25 septembrie. S-au înscris în cursa pentru președinția partidului președintele în funcție, Ludovic Orban, care este și președintele Camerei Deputaților, și premierul Florin Cîțu.