Un fost bazin de înot, transformat în loc de spectacole și proiecții de film. Primăria Timișoara vrea să redeschidă baza Uszoda

Primăria Timișoara a adunat gunoaiele din fosta bază sportivă Uszoda și intenționează să o transforme într-un centru cultural și sportiv. Spațiul ar putea fi deschis pentru public chiar din această vară.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat că sunt șanse ca baza Uszoda să fie redeschisă pentru public în această vară. Fosta bază sportivă se află în Parcul Central, iar în ultimii ani a devenit un focar de infecție, fiind lăsată de izbeliște.

În ultimele săptămâni, peste 100 de tone de gunoaie au fost adunate din fostul centru de natație, iar acum reprezentanții municipalității au planuri de a-l transforma într-un centru sportiv și cultural.

Redeschidem baza Uszoda, de care se leagă multe amintiri din copilărie, pentru comunitate, chiar în această vară. Am mers zilele trecute până la fostul centru de natație din Parcul Central (Scudier), împreună cu mai mulți colegi din Primăria Timișoara pentru a găsi o soluție de a valorifica această locație. În urmă cu câteva luni, când am venit la primărie, baza era o ruină plină de gunoaie și un adăpost pentru oamenii străzii, chiar în centrul Timișoarei. Era un loc căzut în uitare din 2013. Am scos de acolo, în ultimele săptămâni, peste 100 de tone de gunoaie, iar în urma vizitei pe teren de zilele trecute am decis să transformăm Uszoda într-un centru sportiv și cultural. În următoarele zile vom lucra la un proiect de reconversie a spațiului, astfel încât baza să poată fi deschisă încă din această vară.”, a declarat Dominic Fritz.

celtic transilvania 1000x100px

Primarul Timișoarei a explicat că planurile sunt de a fi dărâmate gardurile din beton care acum separă baza Uszoda de Parcul Centrul, însă cele vechi vor fi păstrate. De asemenea, un bazin va fi transformat în loc de spectacole și proiecții de film.

Vom reface terenurile de baschet și vom transforma cel puțin unul dintre bazine într-un loc de spectacole și proiecții de film. Evident, amenajarea de la Uszoda este o soluție temporară până când vom obține fondurile necesare unei reabilitări complete.”, a detaliat Dominic Fritz.

banner maxagro