Fără accidente! A apărut prima trecere de pietoni supraînălțată pe un drum din Timiș

trecere1

Consiliul Județean Timiș a decis să amplaseze o trecere de pietoni supraînălțată în zona în care s-au pierdut cele mai multe vieți în ultimii ani, cu scopul reducerii accidentelor rutiere. Trecerea se află pe drumul județean care trece prin satul Sinersig.

Noua conducere a Consiliului Județean Timiș și-a propus să reducă numărul accidentelor rutiere grave care au loc pe șoselele din județ. Cristian Moș, vicepreședintele USRPLUS al CJ Timiș, a informat că, în urmă cu câteva zile, le-a solicitat celor din Poliția Timiș să-i furnizeze o statistică cu cele mai periculoase treceri de pietoni de pe drumurile județene, unde au loc cele mai multe accidente rutiere soldate cu răniți grav sau chiar decese.

Astfel, s-a decis montarea primei treceri de pietoni supraînălțate pe un drum județean din Timiș, cu scopul reducerii accidentelor rutiere.

trecere3

Mi-am propus ca în perioada următoare să facem din creșterea siguranței pe drumurile județene o prioritate. Un prim pas a fost făcut prin amplasarea acestei treceri de pietoni supraînălțate în satul Sinersig, comuna Boldur – aceasta fiind trecerea de pietoni unde s-au pierdut cele mai multe vieți în ultimii ani. Vom continua să căutăm cele mai bune soluții care vor contribui la un trafic mult mai sigur în județul Timiș”, a afirmat Cristian Moș.

Trecerea de pietoni supraînălțată a fost amplasată în cadrul unei strategii intitulate Vision Zero, implementată în mai multe țări din întreaga lume.

Vision Zero este o strategie de eliminare a tuturor deceselor din trafic și a rănilor grave, implementată în mai multe țări, la nivel mondial. Totodată această strategie are rolul de a încuraja mobilitatea sigură și echitabilă pentru toți. Implementată pentru prima dată în Suedia în anii 1990, Vision Zero s-a dovedit a fi un succes în toată Europa, dar și în America de Nord. Principiile sunt simple, iar implementarea lor ține în primul rând de dorința decidenților”, a explicat Cristian Moș.

trecere4

trecere2