Fapte fără încadrare juridică în rechizitoriu!

Sorin Udrea şi ceilalţi „locotenenţi” ai săi, printre care şi Stelian Mocanu, un tânăr din Moldova Nouă, au invocat fel şi fel de motive în faţa instanţei pentru ca dosarul lor să fie retrimis la DIICOT.

Apărătorul lui Stelian Mocanu, zis ,,Steli”, caută probe concrete pentru a-l scoate pe contrabandist din închisoare. Un nou termen din dosarul prin care DIICOT i-a trimis în judecată pe liderul interlop Sorin Udrea şi pe ceilalţi membri ai grupării sale a fost judecat în urmă cu două zile la Tribunalul Timiş. Potrivit pressalert.ro, avocatul lui Stelian Mocanu a solicitat refacerea rechizitoriului pe motiv că ,,sunt reţinute fapte care nu au niciun fel de încadrare juridică, având titlu exemplificativ. În rechizitoriu trebuie să fie faptele pentru care este trimis în judecată. Nu ştiu dacă nu au fost puse aceste stări de fapt în rechizitoriu ca să încurce”.

În ceea ce-l priveşte pe Sorin Udrea, apărătorul acestuia a solicitat instanţei ca dosarul să fie restituit la procuror pentru refacerea urmăririi penale din perioada 1-5 iunie 2013. Procurorul DIICOT şi mai mulţi avocaţi au cerut un nou termen termen pentru a studia excepţiile invocate şi a se pronunţa în acest sens. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 18 octombrie.

Reamintim că interlopul din Clisură a fost acuzat de tentativă de omor după ce s-a implicat într-un scandal violent care a avut loc la începutul lunii iunie într-un local din Timişoara, atunci când trei dintre membrii grupării sale, Ciprian Gavrilă, zis ,,Cipi Ţiganu”, Caius şi Darius Gazibara, l-au atacat pe Tudor Stoiţi.