Condamnat pentru trafic de migranţi, cercetat pentru tâlhărie

Gheorghe Marius Preda, cunoscut în Oraviţa drept ,,Ciulan”, a ajuns din nou în faţa magistraţilor la propunerea procurorului căruia intenţiona să-i aplice o corecţie fizică, deoarece a pus gând rău lumii interlope din zonă.

Ciulan e cunoscut în Oraviţa pentru manifestările sale violente şi pentru implicarea în contrabanda cu ţigări şi traficul cu migranţi. Tupeul de neimaginat al acestuia a şocat în momentul în care camerele de supraveghere dintr-un local l-au surprins pe interlop vorbind despre o corecţie fizică ce ar trebui să-i fie aplicată procurorului George Bucurică, pentru a-l intimida pe acesta după ce a făcut mai multe dosare penale pe numele membrilor lumii interlope din oraş. Trimis în judecată şi găsit vinovat pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, Ciulan a fost condamnat de Tribunalul Caraş-Severin la o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de şase ani.

În ciuda faptului că este monitorizat şi că are o serie de interdicţii, Ciulan îşi face în continuare de cap prin Oraviţa. Cel puţin aşa susţine procurorul George Bucurică. Acesta l-a trimis din nou pe Ciulan în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă, dar atât Judecătoria Oraviţa, cât şi Tribunalul Caraş-Severin au hotărât că arestul preventiv ar fi o măsură excesivă şi l-au lăsat în libertate, interzicându-i interlopului să părăsească ţara. În sarcina lui Ciulan a fost reţinută de aaceastă dată infracţiunea de tâlhărie. Procurorul Bucurică a arătat în referatul trimis instanţei că, în perioada 26 august – 6 septembrie, Ciulan şi alţi interlopi din oraş ,,au săvârşit mai multe infracţiuni de violenţă care au pus în pericol atât ordinea şi liniştea publică de pe raza oraşului Oraviţa, dar şi integritatea corporală, libertatea şi bunurile cetăţenilor acestei localităţi”.

Concret, Ciulan, alături de Daniel Nica, Darius şi Mircea Preda au pătruns în 27 august, în jurul orei 1, în pensiunea ,,Pajura”, şi au lovit cu un scaun, pumnii şi picioarele un bărbat. Victima a rămas în încăierare fără portofelul în care avea 600 de lei şi 800 de euro. Încercând să-şi recupereze bunurile, a stârnit din nou violenţele, de data aceasta fiind implicate şi alte persoane.