Documentul care îl poate salva pe Spătaru!

Un nou termen al procesului aflat în fază de apel, în care fostul edil-şef al Reşiţei, fostul patron al clubului de fotbal din Valea Domanului, Dan Izvernari, şi alte trei persoane sunt acuzate de infracţiuni de corupţie, are loc astăzi.

Instanţa aşteaptă raportul de expertiză fiscală solicitat de către inculpaţi, document care se poate dovedi a fi extrem de important, deoarece este cam ultima găselniţă a avocaţilor în încercarea de a demonstra nevinovăţia lui Spătaru, Izvernari şi a celorlalţi. Expertul Marius Trancă a fost desemnat să întocmească raportul cerut de inculpaţi şi admis de instanţă la finele lunii mai, dar a cerut timp pentru a putea depune documentul la dosarul cauzei. Astăzi este al treilea termen de când se aşteaptă expertiza fiscală.

Prima instanţă, în speţă Tribunalul Dolj, i-a condamnat pe toţi cei cinci inculpaţi la pedepse privative de libertate. Spătaru şi Izvernari au primit câte şase ani de închisoare cu executare, Gheorghe Lotoroşanu şi Ilie Matei au fost condamnaţi la câte cinci ani închisoare, în timp ce Livia Buta a scăpat mai uşor, cu trei ani după gratii. Fostul primar şi-a susţinut în permanenţă nevinovăţia şi este convins că prin acest dosar nu s-a dorit altceva decât scoaterea sa de pe scena politică. ,,Ştiu că nu am nicio vină. De altfel, se va demonstra acest lucru. Mi-e scârbă de ceea ce se întâmplă! Este o făcătură politică!”, a declarat fostul edil-șef al orașului pentru expressdebanat.ro.

CITEŞTE ŞI:  Liviu Spătaru încearcă să scape de cei şase ani de puşcărie!

Condamnarea lui Liviu Spătaru, atacată

EXCLUSIV Liviu Spătaru: „Mi-e scârbă de ceea ce se întâmplă!”

Liviu Spătaru, şase ani după gratii: “Întregul proces a fost unul politic!”