Actori de pretutindeni, pe scena Palatului Cultural

po 1000x100px (3)

Spectacolele la teatrul din oraș continuă cu invitați de seamă. După ce duminică Teatrul de Artă Deva a umplut sala de spectacole din cadrul Palatului Cultural, mâine austriecii vin să uimească publicul reșițean cu o tragedie.

Alți invitați ajung în sala de spectacole din oraș, de data aceasta de peste hotare. Mâine, de la ora 19:00, Teatrul Pygmalion din Viena urcă pe scena Palatului Cultural cu o piesă foarte cunoscută în cultura germană: „Woyzeck” de Georg Buchner. Piesa este inspirată dintr-o poveste adevărată, cea a lui Johann Christian Woyzeck, un bărbat care confecționa peruci și care mai apoi devine soldat. Woyzeck, într-un acces de gelozie, a ucis-o pe Christiane Woost, o văduvă cu care el trăia. Drept pedeapsă, acesta a sfârșit decapitat în public, așa cum se întâmpla de obicei cu criminalii. Regia și scenografia spectacolului în limba germană sunt semnate de Tino Geirun, iar din distribuție fac parte actorii austrieci: Philipp Lernbaß, Julia Prock-Schauer, Paul Grüber, Philipp Kaplan, Ingeborg Mammerler, Georg Goghitsch și David Ignjatovic.

Nu trebuie uitați nici actorii reșițeni care joacă piese de excepție duminică de duminică la Teatrul de Vest. Astfel, în ultima zi a acestei săptămâni, în „ziua de teatru”, de la ora 19:00, sub regia artistică a actorului Eugen Pădureanu și scenografia lui Nicolae Vlădulescu, se va juca „Aniversarea”. O poveste din spatele cortinei, și anume, viața unui actor când sala se golește, și el redevine un om ca oricare altul, cu trăirile, pasiunile, nevoile și obsesiile lui. O comedie cu multe mesaje profunde ce ajung la sufletul spectatorului, jucată de Eugen Pădureanu și Camelia Ghinea.

banner 1000 x 100 hd

Foto: istoriabanatului.wordpress.com

03 britannia 1000 x 100 gif