Fântâna lui Oprea? „Ne place, nu ne place, am moştenit-o!“

Primarul Caransebeșului nu este adeptul de a distruge ceva ce s-a făcut înainte. Felix Borcean spune că toate lucrurile făcute în cele trei mandate de primar ale lui Marcel Vela au mai multe părți bune.

Edilul urbei de pe Timiș și Sebeș răspunde astfel, într-un dialog live pe facebook în redacția Express de Banat cu jurnalistul Dan Popoviciu, cârcotașilor care spun că fântânile și statuile lui Vela prea au împânzit municipiul Caransebeș.

„Există oameni care nu acceptă fântânile, alții – sculpturile, dar oricum le-ai lua, sunt opere de artă care fac bine imaginii municipiului nostru. Să știți că am stat de vorbă cu foarte mulți oameni care vin din exterior și care, și nu exagerez deloc, rămân uimiți de felul cum arată orașul din acest punct de vedere. Adică lumea din exterior apreciază orașul, dar noi, care locuim în el și suntem obișnuiți cu aceste imagini, avem o privire critică”, spune Felix Borcean, care îl contrazice pe Dan Popoviciu, spunând că nu este natura umană critică, ci în special a românului.

„Noi, românii, să știți că avem această tendință de a ne faulta reciproc, de a ne pune piedici singuri și de a fi negativiști”, spune Borcean, care consideră că fântânile, sculpturile și inclusiv „fântâna lui Oprea”, cum o știu caransebeșenii, își au locul lor: „Noi am ales această variantă de a îmbrăca fântâna din centrul orașului cu lemn, pentru că deocamdată lipsesc fondurile pentru reabilitare și trebuia cumva să schimbăm imaginea din această zonă care face legătura dintre Centrul Civic și Parcul Dragalina. Fântâna lui Oprea este un simbol. Acum, ne place, nu ne place, acolo am moștenit-o și eu îmi doresc să o putem reabilita”.

Interviul cu primarul Caransebeşului, Felix Borcean: