Bani din ruine la Herculane! Clădirile istorice asigură majorările salariale!

Majorarea de salarii de la Primăria Băile Herculane nu afectează bugetul oraşului de pe Valea Cernei. Potrivit primarului Cristian Miclău, vor fi bani pentru salarii deoarece Primăria va percepe impozit pentru clădirile monument istoric, ca urmare a unei hotărâri adoptate de Consiliul Local.

„S-au făcut analize la Primărie și se suportă contravaloarea creșterii salariilor. Din acest an, proprietarii clădirilor monument istoric vor plăti impozitul pe clădire. În noul Cod fiscal, este o precizare în care se stipulează că pot fi scutite de la plata impozitului clădirile monument istoric. Având în vedere că sunt foarte multe clădiri degradate, s-a luat această hotărâre în Consiliul Local, însă ne referim la clădirile, în mare parte, din centrul istoric, unde și situația juridică este destul de complicată”, ne-a declarat primarul Miclău.

Proprietarii clădirilor istorice trebuie să depună mai întâi o evaluare a acestora la Primărie și abia în funcție de valoarea imobilului se stabilește impozitul. Or, proprietarii clădirilor istorice, majoritatea fiind ruine, nu se înghesuie cu depunerea documentației.