Făgetul, salvat pe ultima sută de metri! Consiliul Județean a semnat contractul de deszăpezire cu o altă firmă

Făgetul nu va rămâne blocat în nămeți! Firmei care avea în sarcină deszăpezirea zonei Făget i-a fost suspendată activitatea timp de trei luni printr-o sentință judecătorească. Noul contract semnat în această săptămână va asigura curățarea drumurilor cu ajutorul unei alte firme.

Cea mai mare zonă care necesită deszăpezire, Făgetul, risca să rămână blocată de suspendarea activității firmei. Consiliul Județean Timiș a semnat un contract cu o altă firmă care își pregătește activitatea de deszăpezire în aceste zile. Noul contract, semnat în 2 decembrie, este plafonat la 3,5 milioane de lei. Banii vor putea fi decontați în funcție de nivelul precipitațiilor. CJ Timiș lucrează la licitația pentru un contract cadru pe un număr mai mare de ani care să intre în vigoare din iarna anului următor. „Am rezolvat rapid problema generată de suspendarea activității firmei cu care eram sub contract în zona Făgetului, cea mai mare dintre cele șase. Am fost contratimp. Vestea suspendării a venit în prag de iarnă, când firmele de deszăpezire, în mod normal, își fac stocurile și își pun la punct utilajele. Iată că i-am dat de capăt, am găsit o nouă firmă, care zilele acestea își face aprovizionările necesare”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

CJ Timiș administrează 1.300 km de drumuri. Activitatea de deszăpezire a fost împărțită în șase zone. Zona I, Sânnicolau Mare, va fi deszăpezită de firma SC GROUP DCM SRL. Zona II, Pișchia, are asigurată curățarea de către firma SC MNG TRANS SRL. Zona III, Gătaia, este repartizată firmei SC AXELA CONSTRUCŢII SRL. Zona IV, Buziaș, are deszăpezirea asigurată de SC TREDECO HOLDING SRL. Zona V, Bethausen, este responsabilitatea SC COMPACT PRODUCT SRL LUGOJ. Zona VI, Făget, se bucură de asigurarea contractului cu firma SC AXO UTIL SRL.

Informații despre starea drumurilor județene pe perioada iernii pot fi obținute la numărul de telefon 0731 540 965.