Post vacant de viceprimar! Nimeni nu-l vrea până după alegeri!

Oraşul Făget a rămas fără viceprimar din cauza unui conflict de interese, sora viceprimarului Vasile Sita ocupând funcția de secretar al Primăriei. Viceprimarul a ales să-şi dea demisia pentru ca sora lui să-şi poată păstra postul. Mai mult, trecând peste această situaţie aparte, ineditul constă în faptul că niciun consilier din Făget nu doreşte să fie viceprimar până după alegeri, pentru a nu-şi pierde actualul loc de muncă, având în vedere că nimeni nu garantează că va fi viceprimar şi după alegerile locale.

Potrivit noului Cod Administrativ, la Făget există un conflict de interese între Vasile Sita, viceprimar, şi Valentina Simona Sita, secretar al Primăriei, frate şi soră, iar viceprimarul a ales să-şi dea demisia. Dacă nu ar fi făcut acest lucru, Marcel Avram, primarul oraşului, ar fi fost nevoit să demită secretarul. S-au schimbat regulile în timpul jocului, spune Marcel Avram, care nu agreează deloc situaţia.

„Până acum era valabil doar la primar şi secretar, acum este şi la viceprimar şi secretar. Incompatibilitatea nu se crează la viceprimar, ci la secretar. Dacă domnul viceprimar nu ar fi ales această cale, să-şi dea demisia, ar fi trebuit să demitem secretarul Primăriei. Singurul deranj este că s-au schimbat regulile în timpul jocului. Putea să se dea legea la sfârşitul anului şi să intre în vigoare de la noul mandat, aşa ar fi fost normal. Înainte nu era aşa. Era considerată incompatibilitate doar dacă ar fi fost soră cu primarul.”, a precizat Marcel Avram, primarul oraşului Făget.

Din spusele primarului, se pare că oraşul Făget va rămâne fără viceprimar până după alegerile locale. Consilierii, toţi având deja un loc de muncă, nu-şi asumă această funcţie pe care s-ar putea să nu o mai aibă după alegeri.

„Am avut şedinţa de alegere a viceprimarului, dar nici unul dintre colegii consilieri nu îşi dorește acest lucru, toţi sunt cu serviciu, iar dat fiind faptul că mai sunt câteva luni până la alegeri şi nimeni nu le garantează că îşi vor păstra funcţia de viceprimar şi după alegeri nimeni. Aşadar, nu vor să rişte să îşi piardă actualul loc de muncă. Niciun consilier nu îşi doreşte pentru două-trei luni funcţia de viceprimar, ci pentru un mandat întreg.”, a mai spus Marcel Avram, primarul Făgetului.