Facultatea dorită, la doi pași!

Pentru că prima lună din ceea ce ar trebui să fie vacanța de vară are o altă conotație pentru absolvenții claselor a XII-a, reprezentanții Universității de Vest din Timișoara s-au gândit să se mute la Reșița pentru a le scurta lista de responsabilități învățăceilor.

Perioada examenului de bacalaureat este plină de emoție atât pentru liceenii de clasa a XII-a, cât și pentru părinți și cadre didactice. Mai mult decât atât, stresul valului de examene este amplificat și de presiunea alegerii studiilor superioare potrivite fiecărui absolvent în parte. Asta presupune, mai ales pentru cei care doresc să opteze pentru studii cât mai departe de casă, emoții și drumuri în plus.

O idee pusă în practică de Universitatea de Vest din Timișoara ar putea atrage anul acesta tot mai mulți reșițeni spre partea de vest a țării. Unitatea de învățământ își deschide pe perioada verii un centru de înscrieri în municipiul de pe Bârzava.

Această inițiativă a prins viață în baza strategiei universității de a sprijini mediul preuniversitar, cu acordul încheiat cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

Centrul de înscriere și admitere va cuprinde toate facultățile puse la dispoziție de Universitatea de Vest din Timișoara, astfel că, la finalizarea examenului de bacalaureat, absolvenții vor avea la îndemână toate datele și facilitățile necesare pentru a deveni studenți la facultatea care li se potrivește cel mai bine.

Centrul de înscriere și admitere din Reșița va prelua dosarele candidaților în aceleași condiții ca în Timișoara.

„Măsura vine în sprijinul elevilor pentru a nu mai face deplasarea la Timișoara, economisind astfel timp prețios și resurse financiare.  Face parte din strategia noastră de a sprijini tinerii pe toate planurile”, a explicat  Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, în comunicatul trimis redacției.

Înscrierile se vor face în perioada 15-17 iulie la centrul din Reșița al universității, acesta urmând să fie situat în cadrul Colegiului Național Traian Lalescu.

Foto: arhivă