Facturi mai mici la întreținere pentru încă 40 de timișoreni

blocuri din timisoara reabilitate termic

Primăria Timișoara a finalizat reabilitarea termică la încă două blocuri, astfel că 40 de apartamente vor avea facturi mai mici la întreținere.

Primăria Timișoara anunță că a reușit să reabiliteze termic încă două blocuri, cu bani europeni, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Este vorba de două blocuri situate pe str. Mureșan, nr. 61 – 63, iar investiția se ridică la aproape 1,2 milioane de lei.

Rând pe rând, proiectele incluse în programul de reabilitare termică avansează, după ani de zile în care reducerea consumului de energie la nivel rezidențial a stat pe loc. A fost o provocare să deblocăm programul, dar acum timișorenii simt beneficiile. După reabilitare, pierderile de căldură se apropie de cele de la blocurile noi, doar că acolo este vorba despre apartamente cu centrale pe gaz, care sunt mai costisitoare. Am finalizat lucrările la alte două blocuri, astfel că în cele 40 de apartamente va fi mai multă căldură, iar facturile pentru cei aproximativ 85 de locatari vor fi mai mici”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

ruben latcau, viceprimarul timisoarei

În total, Primăria Timișoara a reușit să deblocheze lucrările la 68 de blocuri, după ce a demarat procesul de revizuire a soluției tehnico-economice de reabilitare termică. Așadar, peste 3.400 de apartamente care numără peste 8.000 de locatari au intrat în procesul de eficientizare energetică, prin programul POR 2014-2020.

1000x200 dacus 02

Până în prezent, dintre cele 68 de blocuri, 12 au fost reabilitate termic, 22 se află în diferite faze de execuție, 24 sunt în procedură de achiziție, iar zece așteaptă aprobare pentru revizuirea soluției.

blocuri din timisoara reabilitate termic1

 

publicitate si promovare online banner maxagro