Factorilor poștali din Caraș-Severin le-a ajuns cuțitul la os!

FOTO: Jurnalul de Buzău

Pe angajații Companiei Naționale Poșta Română îi așteaptă vremuri grele de la începutul lunii septembrie. Pentru că oamenii nu vor să lase lucrurile să decurgă de la sine, sunt hotărâți să iasă în stradă să își ceară drepturile.

Liderii filialei județene a Blocului Național Sindical din Caraș-Severin se declară nemulțumiți de faptul că asupra celor din Federația Poștă se iau masuri drastice de reduceri salariale. Mai exact, factorii poștali din mediul rural au cel mai mult de suferit de pe urma deciziilor luate la nivel central. Asta pentru că, salariul lor nu depășea 500 de lei.

„Tichetele valorice ale oamenilor sunt reduse la jumătate, în ciuda faptului că cei mai mulți dintre poștași străbat în lung și-n lat ulițele satelor. În anumite situații, au și câte trei sate arondate, ceea ce nu este firesc”, a declarat Nicolae Drăgan, președintele BNS Caraș-Severin.

leader board 728 x 90 px

Zilele acestea au fost anunțate măsurile luate pentru redresarea financiarã a Companiei Nationale Poșta Română. Astfel că, în Caraș-Severin, salariile a aproximativ 500 de factori poștali vor scădea.

Deși în urmă cu aproape trei luni oamenilor li s-a promis că nu se va atinge nimeni de venitul lor, surpriza este cu totul alta de la 1 septembrie. Față de reducerea drastică a bonurilor de masă în mediul rural, poștașilor din mediul urban le sunt reduse salariile la jumătate.

Prin urmare, angajații companiei sunt hotărâți să iasă în stradă, ca să picheteze Prefectura Caraș-Severin. Pe lângă protestele de la Reșița, aceștia vor să plece și la București.