Facebook s-a supărat pe Donald și Diana

Pentru că a avut curajul să își dea jos botnița, Facebook i-a pus călușul la gură. Așa sună argumentele șoșociștilor, revoltați că zeița lor a justiției este blocată pe platforma de socializare. În acest timp, Diana Șoșoacă și-a găsit fratele de suferință, pe Donald Trump!

În cursul zilei de joi, Diana Șoșoacă a declarat la un post de televiziune că nu mai poate comunica prin platforma Facebook. Contul i-a fost blocat din cauză că a jignit o femeie care, la rândul ei, a jignit-o. Cu toate că știe motivul pentru pedeapsa digitală, Șoșoacă își compară situația cu cea a lui Donald Trump. Senatoarea spune că doar ea și fostul președinte al Statelor Unite sunt blocați pentru atitudinile publice. Președintele Trump este aproape la fel de slobod la gură ca Diana Șoșoacă, a spus lucruri mai grave la adresa femeilor decât ce i-a scris avocata celei care a înjurat-o, dar deciziile pentru care platformele l-au interzis pe el sunt total diferite. Trump a girat tacit asaltul asupra Capitoliului, nu a replicat schimbul de replici dintre Mitică Dragomir și George Becali. Era și este un risc pentru securitatea națională a Americii prin puterea lui de a mobiliza segmentul violent din cadrul cetățenilor. Ce risc reprezintă pentru siguranța integrității statale a României cearta dintre două țațe?

Putem vizita și segmentul societății care ia lumină de la cenzurată. Citind comentariile de la transmisiunile live ale Dianei Șoșoacă desprindem următoarele noțiuni: România este condusă de străini, președintele nostru are simpatii hitleriste, are loc un genocid în masă și Bill Gates are interese ca românii să fie vaccinați. Aberații peste aberații, dar cine are răbdare să arunce o privire în spatele mesajelor vede mai mult decât poza de profil a celui sau celei care a scris rândurile. Oamenii sunt sătui de corupție, nu înțeleg de ce nu pot trăi la ei în țară ca în străinătate și nu mai au speranță. Cele mai des întâlnite mesaje sunt cele în care este subliniată nevoia de unitate. Ce îi unește pe acești oameni? Șoșoacă, ura antisistem sau lipsa unei schimbări sesizabile în societate? Dacă Trump și Șoșoacă au ceva în comun, acel lucru este adresarea directă către un anumit public. Norocul nostru este că societatea nu este atât de polarizată precum cea americană încât să se ajungă la violențe din rațiuni politice. Pe lângă asta, nu există un politician capabil să electrizeze publicul la fel cum a făcut-o Trump. Fostul președinte i-a făcut pe alegătorii săi să uite că este miliardar, a reușit să le strângă mâna și să îi privească în ochi și a putut să spună o vorbă bună celui trecut cu vederea de Partidul Democrat. Politicienii noștri văd poporul fie din avion, fie din spatele geamurilor fumurii ale vreunui bolid de lux.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/