Ăia hoți, ăștia hoți, mama lor la toți!

Până în urmă cu un an, PSD era văzut ca un partid de manglitori și șpăgari. Devenise un fel de laitmotiv în discursurile președintelui Klaus Iohannis când se vorbea despre politicienii acestui partid. Un fel de pleonasm. Indiferent că respectivul furase sau nu, era catalogat la fel pentru că făcea parte din partidul în care se răsturnase carul cu penali.

Și cum se mai băteau cu cărămida în piept peneliștii în discursurile de la televizor și în postările de pe Facebook. „Bă, noi suntem copii săraci și cinstiți, nu ca hoții lui Ilici”, strigau în cor urmașii Brătienilor ori de câte ori se trezeau în fața ochilor cu un microfon sau un reportofon. Vă amintiți când tata hoților, așa cum era văzut Liviu Dragnea, a ajuns la pușcărie, țara s-a zguduit ca la un cutremur de suprafață din Vrancea de 5 grade pe scara Richter. De bucuria liberalilor, nu de altceva.

Vai, vai, vai. Cine i-ar fi văzut și nu i-ar fi cunoscut ar fi zis: „Uite, domnule, ce noroc are țara asta cu oameni ca ei”. Da, cu un Mihai Voicu, Andrei Chiliman, Dan Motreanu, Dan Radu Rușanu, Daniel Chițoiu, Dorin Florea. Ultimii intrați în grupul select al penalilor, Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, Mihai Chirică, primarul Iașului, Mircea Roșca, deputat, Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași și Mugurel Cozmaniuc, deputat și președinte al organizației Neamț. Lista e lungă și plină cu primari, miniștri, parlamentari, politicieni însemnați. Poate nu la fel de lungă ca în cazul PSD-ului, însă, să recunoaștem, nici liberalii nu au stat atât de mult la guvernare precum pesediștii. Dar nu este timpul pierdut să-i ajungă pe pesediști din urmă la capitolul ăsta, că au destui destoinici în partid, cărora să le bată dimineață în ușă mascații.

leader board 728 x 90 px

De când cu inflația asta de corupți gălbejiți, Iohannis face ciocul mic. Nu-și mai dă cu presupusul, nu mai pronunță nume. A uitat ce e aia corupție și cu ce se mănâncă ea. Nu mai îndrăznește săracul să apară la televizor să vorbească despre ai lui, cum o făcea pe vremea PSD-ului. Și asta de câteva luni bune, de prin noiembrie anul trecut, când liberalii s-au coit, alături de pesediști, când a fost vorba de inițiativa ălora de la USR, cea cu „fără penali în funcții publice”. Și atunci cum să iasă în lume și să vorbească de corupție și de corupți? Că atât ar aștepta Marcel Ciolacu, să-i bată obrazul: „Dom’ președinte, stai cuminte în banca matale, că e mai bine așa.”

La urma-urmei, nici nu ar trebui să-i spună asta, că știe el ce știe cum stă treaba cu… Că de aia pe la porțile Cotrocenilor polițiștii i-au cântat șlagărul lui Socaciu: „Ăia hoți, ăștia hoți, mama lor la toți!”