FABULOS. De ce sunt în stare turcii de la Eti Bakir, care exploatează cuprul de la Moldova Nouă!

new istanbul airport by pininfarina and aecom
explo 1000x200

Cartea de vizită a companiei care investește peste 200 de milioane de euro pentru reluarea activității miniere pe malul Dunării este impresionantă.

CupruMold Mining, filiala română a colosului de la Istanbul Eti Bakir, se pregătește să exploateze peste 100.000 de tone de cupru anual la Moldova Nouă. Planul de afaceri se întinde pe cel puțin 20 de ani. Investiția e una impresionantă, pentru că turcii retehnologizează tot și refac întreaga infrastructură. Beneficiile pentru o zonă atât de defavorizată a Caraș-Severinului sunt uriașe, iar riscurile, asigură Mehmet Egriboyunoglu, reprezentantul Eti Bakir, sunt reduse la zero. Riscuri privind în principal poluarea, cea care a generat de-a lungul vremii mari probleme și care a fost sancționată chiar de către Comisia Europeană pentru că a depășit granițele României, la vecinii sârbi.

Despre seriozitatea companiei turcești vorbesc însă și alte investiții ale acesteia. Poate cel mai bun exemplu este super aeroportul din Istanbul, care a costat peste 10 miliarde de euro, o adevărată bijuterie, un mall în adevăratul sens al cuvântului. „Suntem o parte a unui holding din Turcia, ne desfășurăm activitatea în 7 sectoare diferite. Avem 43.000 de angajați. În Turcia avem și mari proiecte de construcții pe care le-am realizat: autostrăzi, aeroporturi, baraje. Un exemplu ar fi noul aeroport din Istanbul”, a spus Mehmet Egriboyunoglu.

Despre aeroportul din Istanbul se spune că este în sine un obiectiv turistic, un aeroport al viitorului, un adevărat oraș cu o suprafață de 76,5 milioane de metri pătrați în care funcționează un hotel de lux cu sute de camere și un duty free cât un mall. Aeroportul din capitala Turciei e o construcție inovatoare și spectaculoasă, cu spații generoase, luxoase și care oferă maxim confort și siguranță. Totodată face posibilă operarea unui număr de 80 de zboruri pe oră!

intrare aeroport

4 aeroport istanbul 800x445

aeroport istanbul 6

 blog 112a44a49fd12ffbfb27d09955ad3616

aeroport istanbul

706d01b2a42c1318f5e2b50a67d2842e

2 aeroport istanbul