Fă o faptă bună, chiar dacă a trecut Crăciunul! Dacă ai haine de iarnă pe care nu le mai porți, donează-le pentru cei fără adăpost

sprijin pentru oamenii strazii din timisoara
Cuib de vise 1000x100

Oamenii sărmani nu au nevoie de hrană, adăpost sau donații doar înainte de Crăciun, iar timișorenii sunt invitați să se gândească la cei fără un cămin chiar și acum, între Nașterea Domnului și Revelion. Cei de la Spațiul Armonia organizează o colectare de haine, pantofi, dar și saci de dormit pentru cei care trăiesc pe străzi, iar donațiile se strâng vineri.

Colectarea se va face vineri, între orele 16 și 19, la Spațiul Armonia, situat pe splaiul Nicolae Titulescu, numărul 5. „O ultimă strădanie pe anul acesta: adunăm haine pentru persoanele aflate în nevoie. Dacă aveți haine de iarnă (pantofi și bocanci, ciorapi groși, pantaloni, pulovere, geci, saci de dormit, etc.) pe care nu le mai folosiți, puteți să le aduceți vineri la Spațiul Armonia. Noi le sortăm și le distribuim în zilele următoare. Întrebați paznicul de la intrare pentru indicații către locație”, este mesajul promovat pe cunoscuta rețea de socializare Facebook.


publicitate si promovare in ziar

Acțiunea are loc sub sloganul „Solidaritate cu persoanele fără adăpost” și, deși momentan se gândește la primul pas, de a aduna haine pentru cei care nu au unde dormi iarna, nu neglijează nici „miezul” problemei. „Locuirea este un drept fundamental al omului. Nimeni nu ar trebui să fie nevoit să doarmă pe stradă, în condiții improprii, mai ales pe perioada de iarnă. Prin acest gest umanitar putem ameliora situația câtorva persoane. La bază însă aceasta rămâne o problemă sistemică ce necesită o asumare politica din partea administrației locale și naționale”, spune cei de la Spațiul Armonia.

Cei implicați consideră că ar trebui suplimentat numărul de locuri la centrele de noapte, extinsă activitatea lor și pe perioada zilei, dar și construirea de locuințe sociale și prevenirea fenomenului în care oamenii ajung să nu mai aibă o casă. „Pe termen scurt solicităm suplimentarea locurilor din adăposturi de noapte pentru a acoperi integral necesitatea și extinderea funcționării acestor centre și pe durata zilei. Pe termen lung solicităm construirea de locuințe sociale publice și extinderea și personalizarea sistemului de asistență socială pentru a preveni asemenea situații de viață”, se mai arată în același mesaj.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/