Tirul lui Moș Crăciun – bucuria copiilor în prag de sărbători! [FOTO/VIDEO]

Moș Crăciun, deși bătrân, a știut întotdeauna să se adapteze la tot ce e nou, mai cu seamă atunci când vine vorba de copiii din Moldova Nouă și, mai nou, de cei din Oravița. Astfel, de aproape un deceniu, bătrânul cu darurile și-a lăsat sacul, sania și renii de-o parte, apelând la un mijloc de transport sigur și voluminos (tirul), în așa fel încât nimeni să nu rămână fără măcar un cadou din partea acestuia.

Cei mai importanți oameni ai mediul de afaceri din Clisura Dunării (Alin Torma – Auto Alex, Dorin Crivacucea – Imperial și Remus Almăjan – Depozitul de termopane) au reușit, și în acest an, să comploteze cu Moșul, astfel încât acesta să nu-i uite pe copiii pentru care, uneori, venirea bătrânului din Laponia e prea mult de spus, darămite să primească și un cadou din partea acestuia.

Cu un număr record de pachete (2.000), tirul lui Moș Crăciun a făcut prima oprire la Oravița, acolo unde ajutoarele bătrânului au reușit să-mpartă nici mai mult nici mai puțin de 800 de cadouri. Puțin debusolați au fost micuții din Moldova Nouă, dar nu pentru că nu au fost cuminți, ci pentru că vremea nefavorabilă l-a împiedicat pe Moș să livreze surprizele pregătite chiar în noaptea de Ajun, acțiunea fiind reprogramată pentru cea de-a doua zi de Crăciun.

În acest sens, începând cu ora 17.00, la Moldova Nouă bătrânul cu plete dalbe le-a dat bice cailor putere și a împărțit, pe rând, (în Parcul de la Boșneag, în Port – Vechea, în fața magazinului Imperial, precum și în localitatea Măcești), cele 1.200 de cadouri, semn că nădejdea în venirea Moșului nu a dispărut.

Despre ce-nseamnă să-l aduci pe Moș Crăciun în fiecare an, i-am întrebat atât pe inițiatorii, cât și colaboratorii proiectului „Tirul lui Moș Crăciun”. „Noi credem și simțim că nu există bucurie mai mare decât aceea de a dărui! Fericirea de pe chipul copiilor, atunci când primesc cadouri din partea Moșului, e de neprețuit”, afirmă Alin Torma.

De aceeași părere este și Dorin Crivacucea, care completează: „Este o bucurie enormă să faci copiii să se bucure! Magia Crăciunului ne face să ne gândim și la copiii care se bucură foarte mult la întâlnirea cu Moș Crăciun. Putem spune că suntem o firmă care se gândește și la persoanele nevoiașe, pentru care am încercat să facem Crăciunul mai frumos! În anii trecuți, am fost și la căminul de bătrâni din Oravița, la care o să ne întoarcem și anul viitor”.

Bucuria emanată de micuți la întâlnirea cu Moș Crăciun și înmânarea cadourilor l-au făcut pe Remus Almăjan (parte din proiect de doi ani de zile) să încerce să explice sentimentul de care a fost cuprins: „Copiii sunt sinceri și nu există nimic mai de preț decât zâmbetul și bucuria unui copil. Se pare că prietenii lui Moș Crăciun, familia Torma, familia Crivacucea și familia Almăjan au reușit să aducă zâmbetul pe chipul a peste 2.000 de copii. Sentimentul este desăvârșit și nu poate fi exprimat în cuvinte!”.

Tradiția tirului lui Moș Crăciun va merge mai departe, bucurându-i atât pe cei mici, cât și pe cei vârstnici, despre care fondatorul companiei Imperial afirmă: „Pentru bătrânii care nu au primit un cadou de la nimeni, trăind dintr-o pensie mică, bucuria este la fel de mare ca și cea din rândul copiilor”.

Inițiatorul acestui proiect mărinimos, Alin Torma, le mulțumește tuturor celor implicați, în special lui Tomislav Popovici, „deoarece acestuia i-a venit ideea ajutoarelor lui Moș Crăciun, dar și colegilor din Auto Alex, care ne însoțesc an de an, indiferent de vreme”.

În ultimii patru ani, mai spune Torma, „s-au dăruit peste 5.000 de cadouri”, lucru care-l face pe Crivacucea să intuiască, pentru anul viitor, nevoia suplimentării numărului de 2.000 de cadouri, pentru că „la Oravița sigur o să vină mai mulți copii”.