Express de Banat – patru ani de adevăruri dure, intimidări și procese cu rezultate nule

Astăzi se împlinesc exact patru ani de când tânăra și entuziasta echipă Express de Banat s-a apucat de treabă pentru ca știrile să circule mai repede în Caraș-Severin. Numărul tot mai mare al cititorilor noștri, precum și faptul că mulți dintre dumneavoastră ne urmăriți încă de la început și tastați măcar o dată pe zi www.expressdebanat.ro ne obligă să mergem mai departe și să încercăm să fim și mai buni. Asta, în ciuda faptului că în ultima perioadă se înmulțesc și cei care vor să ne pună pumnul în gură!

Cel de-al patrulea an al celui mai apreciat ziar online din județ a fost și cel mai greu pentru colectivul redacțional. Editorialistul Mircea Cavadia, cel mai important om de presă din Caraș-Severin, omul care m-a învățat tot ce știu despre această meserie și care a făcut ca Express de Banat să găzduiască semnătura unuia din cei mai valoroși scriitori ai vremurilor noastre, a plecat fulgerător dintre noi. Nea Mircea a lăsat un gol imens, imposibil de acoperit. Ne-a împărtășit însă destule din vasta sa experiență și asta ne va ajuta să mergem tot înainte, pe drumul pe care am plecat în 15 noiembrie 2011.

Patru ani de Express de Banat înseamnă deja prea mult pentru unii și tocmai din acest motiv presiunile și încercările de intimidare sunt mai frecvente. Am atins personaje cu greutate din Caraș-Severin care au fost obișnuite să li se mănânce din palmă, am făcut dezvăluiri care au condus ulterior la deschiderea mai multor dosare penale, pentru infracțiuni de abuz în serviciu, de corupție sau care țin de crimă organizată. Express de Banat a deranjat mult în ultimul an și vă promitem că o va face cel puțin la fel de tare și de acum încolo. Chiar cu riscul de a fi chemat din nou în sălile de judecată! Așa cum a procedat directorul AJOFM Caraș-Severin, Caius Isac. Instanța de judecată a confirmat însă veridicitatea informațiilor publicate de noi, Isac eșuând în tentativa de a ne pune pumnul în gură. Cunoscutul om de afaceri poreclit Arabela, un abonat la banul public și contracte cu statul, ne-a amenințat și el în scris cu judecata. Pe la Universitatea „Eftimie Murgu” se vorbea tot despre o astfel de metodă care, cred unii, ar opri dezvăluirile periculoase. Și, pe lângă astea, multe alte încercări și tentative care în niciun caz nu ne vor opri. Ba dimpotrivă, ne vor determina să fim și mai virulenți!

Cel de-al patrulea an în presa online înseamnă pentru Express de Banat și confirmarea faptului că a devenit un important vector de opinie, menționat tot mai des în motivările sentințelor judecătorești în dosare ce au făcut și obiectul articolelor noastre. Mai mult decât atât, Adrian Chebuțiu a obținut strămutarea procesului său de la Tribunalul Caraș-Severin, judecătorii Curții de Apel Timișoara concluzionând faptul că Express de Banat are puterea să influențeze sentința de condamnare a acestuia. Preluarea repetată a informațiilor publicate de noi în presa centrală, de cele mai importante televiziuni de știri, este și ea o confirmare a faptului că știrile circulă mai repede în Caraș-Severin, dar nu numai. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în acești patru ani, celor care au pus cândva umărul la ceea ce este astăzi Express de Banat și, nu în ultimul rând, celor care ne citiți zi de zi, care ne lăudați sau ne criticați și ne obligați să fim și mai buni!