Expoziţie omagială Anton Ferenschütz. La 90 de ani!

Astăzi, 10 noiembrie, de la ora 19.30, la Centrul Social „Frédéric Ozanam” din Reșița va avea loc vernisajul unei expoziţii omagiale dedicate lui Anton Ferenschütz, la împlinirea a 90 de ani.

Fost handbalist, pictor amator și scriitor, reșițeanul care trăiește astăzi la Bielefeld (Germania) și-a dedicat întreaga viață urbei unde s-a născut și a trăit mulți ani din viață. După evenimentele din decembrie 1989, Anton Ferenschütz s-a implicat în diferite activități sociale, contribuind la dezvoltarea unor relații de prietenie dintre Bielefeld și Reșița. A fost ales Cetățean de onoare al Municipiului Reșița la 15 aprilie 1993, iar în data de 28 august 2008 a devenit şi Cetățean de onoare al județului Caraș-Severin.

Cărțile care au apărut sub numele său au adus mai aproape viața și gândirea sa, iar nenumăratele expoziții de artă plastică le-a dedicat unor proiecte sociale prin intermediul cărora a fost aproape de cei care au avut nevoie de acestea. Cu prilejul împlinirii acestei frumoase vârste, prietenii reșițeni ai lui Anton Ferenschütz îi organizează o expoziție omagială cu piese din colecțiile particulare ale acestora, informează Erwin Josef Ţigla, preşedintele Forumului Democrat German Caraş-Severin.