EXCLUSIV. Salariul real al lui Sorin Grindeanu!

Despre salariul fostului premier Sorin Grindeanu, pe funcţia de preşedinte al ANCOM, s-a tot vehiculat suma de 10.000 de euro. Ce leafă va primi cu adevărat caransebeşeanul Sorin Grindeanu a dezvăluit preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, în interviul de săptămâna aceasta din redacţia Express de Banat.

În cadrul interviului transmis live pe Facebook din redacţia expressdebanat.ro, luat de Dan Popoviciu deputatului Ion Mocioalcă, preşedintele PSD Caraş-Severin a fost întrebat despre „pactul cu diavolul“ făcut de Sorin Grindeanu, odată ce acesta a renunţat la lupta politică cu Liviu Dragnea. Şi despre preţul acestui „pact“: salariul lunar de 10.000 de euro pe care, conform presei centrale, Grindeanu ar urma să-l încaseze în noua sa ipostază, de preşedinte ANCOM, aprobat în Parlament de actuala majoritate politică.

„A reuşi să treci peste anumite resentimente, a reuşi să ierţi în politică este un lucru pe care numai marile caractere pot să-l facă. Care nu judecă totul cu duşmănie şi nu ţin supărare pe cineva zeci de ani de zile. Eu zic că Liviu Dragnea a dat aici dovadă de înţelepciune şi că l-a nominalizat pe Sorin Grindeanu pentru funcţia asta într-un moment în care Sorin Grindeanu avea nevoie de aşa ceva, iar acea instituţie, e vorba de ANCOM, chiar nu avea o conducere performantă. Cât priveşte zvonurile, vă spun că, în momentul de faţă, salariul pe acea funcţie este la nivel de secretar de stat. Aşadar, azi, căci ce va fi peste o lună nu ştiu, salariul lui Sorin Grindeanu este vreo 8 mii şi ceva de roni (lei, n.r.) în mână. Deci e mai mult decât nimic!“, ne-a declarat deputatul Ion Mocioalcă.

Dacă este aşa, ar însemna că Sorin Grindeanu are un salariu echivalent cu aproape 2.000 de euro net. Altfel spus, după trecerea contribuţiilor sociale de la angajatori la angajaţi, deci de la 1 ianuarie 2018, salariul său brut va fi undeva între 3.500 şi 4.000 de euro. La această sumă adăugându-se, ca venituri, şi sporurile specifice funcţiei de preşedinte al ANCOM. Şi, poate, anumite sporuri de performanţă…

Interviul integral cu liderul PSD Caraş-Severin Ion Mocioalcă: