Premianţi penalizaţi! Contraperformanţa managerială, răsplătită financiar de Consiliul Judeţean Caraş-Severin!

La Oțelu Roșu se realizează lucrări edilitare la foc automat, însă primarul Luca Mălăiescu consideră că oraşul este nedreptăţit de Consiliul Judeţean Caraş-Severin! Şi are argumente!

„Trebuie să ne îndeplinim obligațiile pe care le avem pentru cetățean, pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor, pentru ca orașul să înflorească. Şi, de aceea, banii pe care i-am stabilit pentru investiții acolo trebuie să meargă“, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.

Edilul oferă şi cu câteva exemple concrete. „Am reușit asfaltarea spațiului din curtea Şcolii Generale nr. 3, o valoare de 45.000 de lei plus TVA. La grădinița și creșa de pe strada Rozelor am reabilitat tot, asta înseamnă grupuri sanitare, săli de clase, coridoare, geamuri termopan, totul nou, însemnând o investiție de 80.000 de lei”, spune Luca Mălăiescu.

celtic transilvania 1000x100px

Toate fondurile provin însă doar de la bugetul local, precizează, deloc încântat de situaţia în care se află, primarul orașului Oţelu Roşu. Or, argumentele acestuia sunt chiar de bun simţ.

„Să știți că noi tot ceea ce am realizat este doar din buget, de la Consiliul Județean nu am primit nimic! De fapt, am primit în primăvară acei 450.000 de lei pentru achitarea arieratelor și pentru cofinanțări. Dar noi arierate nu mai avem de foarte mult timp și banii nu i-am putut folosi la nimic până acum! Acum vom folosi o parte pentru ce avem la Aquacaraș pe fondul de coeziune. Eu chiar sunt supărat pe această temă, am avut multe discuții, și la nivel de partid, și la Consiliul Județean, nu mi se pare normal ca doar dacă ai datorii să primești bani! Păi și eu ce să fac? Un spital ca acesta de la Oțelu Roșu, care nu are nici o datorie, nu are arierate deloc, pentru că și-a modelat bugetul după primărie, să nu primească nici un ban, iar spitalul de la Oravița să primească 3.000.000 de lei datorie?! Sau cel din Caransebeș ori care spitale or mai fi – să-și primească banii, nu este corect! Atunci ar însemna să facem şi noi arierate, să fim şi noi datori, ca să primim bani! Așa e și la primărie, toți spun: îți dau bani dacă ai datorii! Păi, dacă noi ne gospodărim cum trebuie, suntem penalizaţi?! Eu văd tocmai invers lucrurile: hai să premiem, să stimulăm primăriile care nu au datorii, pe cei care manageriază bine și nu consumă bani de la stat”, ne-a declarat, vădit nemulţumit, primarul Luca Mălăiescu.