Explozia devastatoare, în cifre

Expertiza tehnico-financiară pentru  imobilul făcut praf pe data de 1 octombrie este finalizată. Bugetul local însă nu poate suporta banii pentru reabilitare.

Dacă pentru refacerea blocului de pe Aleea Vlădeasa e nevoie de 150.000 de euro pentru consolidarea structurii de rezistență, pentru cel de pe Aleea Gugu sunt necesari 250.000 de euro. În total, municipiul de pe Bârzava are nevoie de 400.000 de euro pentru ca oamenii să se poată muta înapoi în apartamentele lor.

Este gata și expertiza! Avem nevoie de acești bani pentru consolidarea celor două imobile. Am discutat cu domnul Liviu Dragnea, care ne-a asigurat că, în perioada imediat următoare, banii vor ajunge la Reșița. Asta înseamnă câteva zile sau cel mult câteva săptămâni”, a declarat edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu, în urma ședinței de consiliu local, care a avut loc astăzi.

În varianta optimistă, în care vremea nu va fi extrem de rece și capricioasă în această iarnă, ar putea începe chiar și lucrările de reabilitare. Oficialii municipalității estimează că în decurs de patru, cinci luni oamenii s-ar putea muta înapoi în casele lor.

Ce se întâmplă cu paza
În plus, pentru că locuitorii din blocul explodat la începutul lunii octombrie s-au adunat supărați în fața imobilului să ceară administrației locale pază, acum Primăria a montat o ușă metalică la intrarea în bloc și a mai instalat o cameră video.

Există acum o triplă supraveghere în zonă. Suntem în criză de personal și credem că pe viitor am putea lega sistemul de supraveghere chiar la un monitor, astfel încât și oamenii să poată urmări ceea ce se întâmplă în zonă”, a subliniat primarul Reșiței.