Expirat de zece ani! Dezvoltarea urbanistică a Lugojului se face după un plan vechi, depășit și prăfuit

Aproape 20 de ani au trecut de când municipiul Lugoj punea pe hârtie un Plan Urbanistic General, care să stabilească regulamentul de urbanism, suprafețele de intravilan și extravilan, modul de întocmire a Planurilor de Urbanism Zonal și altele.

Municipiul timișean a rămas ancorat în trecut, la nivelul anului 1999, pentru că, deși planul respectiv are rolul de a te ajuta să te dezvolți, e destul de greu să faci acest lucru după un act ce a expirat în 2009. Lucru puțin important, pentru că de atunci Primăria Municipiului Lugoj a tot prelungit, prin diverse hotărâri ale Consiliului Local, va­la­bi­litatea Planului Urbanistic Ge­neral al Lugojului.

Ultima astfel de prelungire a fost făcută, conform solicitării au­to­ri­tă­ților locale, la ultima ședință a Consiliului Local, iar prelungirea va fi valabilă până la finele anului 2020. Acest lucru pentru că legea permite folosirea planului vechi.

Primăria Lugoj a a­nun­țat în urmă cu trei ani că a dat în execuție realizarea unui alt PUG, care trebuia fi­nalizat în 2016, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, pentru că firma care s-a angajat să-l facă a intrat în faliment. Acum autoritățile lugojene caută o altă societate care să se ocupe de realizarea noului Plan Urbanistic General al Lugojului, unul extrem de diferit față de anul 1999.