Agricultura, pe lista lui Iancu Simion-Simi

După lunga perioadă la conducerea Primăriei Oțelului Roșu, candidatul PP-DD Iancu Simion-Simi cunoaște de aproape problemele cărășenilor din această zonă. Astfel, după alte discuții pe teren cu locuitorii, s-a ajuns la concluzia că agricultura din zonă este lăsată uitării.

Candidatul PP-DD pentru Camera Deputaților, fostul primar al orașului Oțelu Roșu, Iancu Simion-Simi nu-și uită locuitorii de pe Valea Bistrei și tocmai de aceea și-a rezervat multe zile din campanie pentru aceștia.

Astfel, într-una din vizitele printre cărășenii din Oțelu Roșu și comunele limitrofe, candidatul PP-DD a discutat cu aceștia importanța scăzută acordată agriculturii cărășene, ce a condus la întârzierea subvențiilor de drept primite de agricultori. Această parte a economiei, agricultura, a fost neglijată până acum de către anteriorii deputați și senatori ce ar fi trebuit să-i reprezinte cu cinste în Parlament. Agricultura cărășeană a fost văduvită de resurse, amenajarea corespunzătoare a lucrărilor agricole suferind din cauza lipsei de finanțare. În fiecare an, agricultura a primit o subvenționare extraordinar de mică și ce s-a acordat pentru producția agricolă și pentru crescătorii de animale a venit mereu cu întârziere”, explică Iancu Simion-Simi.

Schimbările dorite de candidatul PP-DD în această ramură a economiei sunt foarte ambițioase. Așa cum este și normal într-o țară europeană, Iancu Simion-Simi dorește ca agricultorul cărășean  să se bucure de aceleași câștiguri ca și cel din Germania sau Franța. „Animalele pe care locuitorii cărășeni le au în gospodării nu trăiesc cu vorbe sau cu minciuni. Oamenii trebuie să își primească banii la care au dreptul atunci când încep lucrările agricole, atunci când numărul animalelor crește. Nu trebuie ca agricultorii să lucreze mereu pe datorie sau în pierdere. Țăranul român trebuie să poată lucra și să câștige așa cum câștigă și țăranii din Germania sau din Franța”, mai adaugă Iancu Simion-Simi.

Din planul candidatului PP-DD odată ajuns în Camera Deputaților, fac parte și alte obiective ce vor ajuta la dezvoltarea județului. Iancu Simion-Simi dorește să reunească forțele politice din Caraș-Severin, deputații și senatorii cărășeni, pentru ca alături de aceștia să găsească finanțarea corespunzătoare pentru agricultură, turism, sănătate, fondurile de pensii și îmbunătățirea serviciilor acordate populației. (P)