Există bani din 2010, dar nu i-a cerut nimeni!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a dezvăluit cu ocazia vizitei la Reşiţa că pentru unul din iazurile de decantare ale SC Moldomin au fost alocaţi bani încă de acum doi ani, dar că nimeni nu s-a obosit să-i ceară şi să-i cheltuie pentru ecologizare.

Rovana Plumb a vizitat Clisura Dunării pentru a se convinge de problemele de mediu din zonă şi a impresionat făcând dovada că ştie cu precizie suprafaţa iazurilor ce dau atâtea bătăi de cap. “Pentru iazul de la Tăuşani aşteptăm din partea Ministerului Economiei să finalizăm problemele legate de proceduta privind licitaţiile, pentru că acestea au fost contestate. Pentru închiderea iazului Tăuşani se regăsesc bani la nivelul administraţiei fondului pentru mediu încă din 2010, dar din păcate nu s-a făcut nici o solicitare pentru a accesa aceste fonduri. Pentru celălalt iaz aşteptăm să se finalizeze decizia în ceea ce priveşte continuarea sau nu a privatizării, dat fiind că, pe lângă problemele tehnice, cu DNA, Moldominul are probleme pe contractul de privatizare cu finalizarea intabulării. Până atunci nu putem să nu facem nimic”, a declarat ministrul.

Iazul Boşneag Extindere urmează să fie umectat, astfel încât praful ucigaş să nu mai fie ridicat de vânt şi purtat până în Serbia. „Am analizat cu colegii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, autorităţile locale şi colegii de la Ministerul Economiei. Vom găsi cea mai adecvată soluţie temporară, în aşa fel încât, pe o perioadă tranzitorie, pentru iazul de 102 ha să găsim soluţii concrete pentru a susţine umectarea în aşa fel încât să nu mai avem probleme cu răspândirea prafului. E un cost estimatar lunar de 70.000 de euro”, a mai spus Rovana Plumb.

Ce spun ecologiştii

promovare banner maxagro Muzeul TM

Grupul Ecologic de Colaborare Nera urmăreşte începând cu anul 2006 tot ceea ce se întâmplă în Clisura Dunării din cauza poluării produse de activitatea de prelucrare a minereului de cupru. ONG-ul stă în permanenţă cu ochii pe poluatorii din judeţ şi este primul care semnalează agresiunile împotriva mediului. Vizita ministrului nu reprezintă pentru GEC Nera garanţia că fenomenul va fi stopat la Moldova Nouă. “Acest contact direct cu poluarea de la Moldova Nouă a reprezentantului autorităţii supreme de mediu din România ar putea fi un semn că noul guvern este sensibil la suferinţele locuitorilor din zonă. În guvernarea trecută d-l Laszlo Borbely, fostul ministru al mediului, declara cu seninătate că nu ştie să existe poluare la Moldova Nouă, deşi era informat periodic, cel puţin de către GEC Nera, despre această poluare. De la vorbe la fapte există însă distanţe mari, mai ales când vorbele sunt spuse de politicieni. GEC Nera nu contestă buna intenţie a d-nei ministru Rovana Plumb de a-i ajuta pe locuitorii din Clisura Dunării să scape de poluare, dar soluţiile propuse sunt mai degrabă fraze bune pentru evenimente de vizibilitate ale partidelor, de genul celui din 24 august”, spune Cornel Popovici Sturza, preşedintele GEC Nera.

 Nu mă sperie atât de mult faptul că există notificare în ceea ce priveşte poluarea transfrontalieră, cât mă sperie faptul că avem probleme cu sănătatea cetăţenilor”, Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Pădurilor

1000x100 (2) STPT job 1000x200

Comments

  1. sa plateasca! says:

    basescu e de vina pentru ceea ce s-a intamplat, sa suga ….

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/