Investiție de aproape 50 de milioane euro într-unul dintre cele mai importante drumuri turistice din Caraș-Severin

ochiul bei
casinoherculane by sungarden

Drumul care asigură accesul către unele dintre cele mai spectaculoase zone naturale ale Regiunii Vest, Cheile Nerei, Cascada Beușnița sau Lacul Ochiul Beiului, va fi modernizat cu finanțare europeană.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de management pentru Programul Regional Vest, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare DJ 571 – Intersecție DN57 – Moldova Nouă – Cărbunari – Sasca Montană – Ciuchici (Intersecție DN 57)”, din județul Caraș Severin.

Proiectul prevede modernizarea a 46 kilometri de drum județean, inclusiv reabilitarea a nouă poduri și a peste 200 de podețe. În plus, se va interveni asupra a 52 de stații de transport public și vor fi amenajate noi locuri de parcare.

Proiectul mai include lucrări de apărare şi consolidare a structurii drumului, de reparaţie la canalele de colectare şi descărcare a apelor pluviale, precum și măsuri de siguranță rutieră.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Aproape 50 de milioane de euro este valoarea totală a investiției de care va beneficia parteneriatul format din Consiliul Județean Caraș Severin și primăriile din Moldova Nouă, Cărbunari, Ciuchici și Sasca Montană. Din această sumă, peste 48 de milioane de euro sunt bani nerambursabili.  Investiția este la faza de proiect tehnic, iar în perioada imediat următoare se va demara procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor.

Modernizarea drumului județean DJ 571 reprezintă un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii și turismului în județul Caraș-Severin. Deschidem, practic, o poartă către turismul național și internațional, pentru că investiția pe care o realizăm va facilita accesul către câteva dintre obiectivele-cheie cu care se mândrește regiunea noastră. Această investiție va aduce beneficii semnificative și comunităților locale, pentru că va contribui la creșterea economică și la crearea de noi oportunități. Suntem mândri să sprijinim un proiect de asemenea anvergură, care subliniază importanța fondurilor europene în dezvoltarea regională”, a declarat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

Proiectul are o durată de realizare de 3 ani. „E cea mai mare investiție în Caraș-Severin în modernizarea unui drum județean pe bani europeni de la Revoluție până în prezent. Sperăm ca în maxim 75 de zile să găsim un constructor serios și să fie dat ordinul de începere pentru lucrul efectiv. O echipa întreagă de oameni de la CJ, o serie întreagă de HCJ trecute cu unanimitate și 3 ani de lucru în final vor avea utilitatea dorită de mii de cărășeni. În final doar asta contează…”, a comentat și Romeo Dunca, președintele CJ Caraș-Severin.

untitled design set 970x90 px 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/