EXERCIȚIU. Accident feroviar la intrarea în Caransebeș, soldat cu 11 victime [VIDEO]

Acțiune în forță pe calea ferată ce leagă Timișoara de București, la intrarea în municipiul Caransebeș, în urma producerii unui accident feroviar soldat cu multiple victime. Din fericire, a fost doar un exercițiu al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, aprobat de prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, prezent la acțiune.  

În exercițiu au fost angrenate foarte multe forțe care au acționat pentru stingerea unui incendiu, evacuarea persoanelor rămase blocate în tren, acordarea primului ajutor victimelor accidentului.

„Focul a izbucnit la un vagon al trenului, chiar pe un pod peste râul Timiș, 11 victime au fost identificate, dintre care 6 au rămas în vagon. Prin acest exercițiu s-a urmărit verificarea respectării fluxului informaţional – decizional la nivelul structurilor antrenate, verificarea viabilităţii procedurilor operaţionale, a planurilor de intervenţie/acţiune/răspuns și a capacității de reacţie a structurilor implicate şi antrenarea tuturor structurilor cu atribuţii în gestionarea situaţiei de urgenţă produsă”, a menționat colonelul Cristinel Coneru, inspector-șef al ISU Caraș-Severin. Acesta a precizat că în ultimii ani nu s-a întâmplat niciun accident de acest gen în Caraș-Severin, însă trebuie să fie pregătiți.

Conform planului de salvare, victimele au fost scoase una câte una și transportate în cortul Crucea Roșie, unde li s-a acordat primul ajutor. Cea mai spectaculoasă evacuare a fost a doi răniți care au fost coborâți cu targa pe coardă, chiar deasupra râului Timiș de către membrii Salvamont.

Pe lângă forțele Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Semenic”, au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraș-Severin, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraș-Severin, Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Caraş-Severin, Inspectoratului General de Aviaţie, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin, Compartimentului de Primiri Urgenţe Caransebeş, Unității de Primiri Urgenţe Reşiţa, Direcţiei Judeţene de Telecomunicaţii Speciale Caraş-Severin, Societății de Cruce Roşie – Filiala Caraş-Severin, Serviciului Salvamont Caraş-Severin, S.V.S.U. Caransebeș și ale structurilor C.F.R.