Exemplu demn de urmat! Filtru pentru decontaminarea personalului la Clinica de Chirurgie Toracică a Spitalului Municipal, datorită implicării colectivului medical!

Implicarea face diferența! Dovadă este inițiativa colectivului medical de la Clinica de Chirurgie Toracică a Spitalului Municipal care, cu puțin ajutor, a reușit să pună la punct o zonă de decontaminare destinată protejării personalului medical.

Virusul se răspândește cu o viteză greu de imaginat, iar în mijlocul acestei situații stă chiar lipsa unor protocoale de prevenție, dar și nerespectarea recomandărilor promovate intens de specialiștii din domeniul sanitar. Dr. Ovidiu Burlacu, șeful Clinicii de Chirurgie Toracică, a „disecat” problema pandemiei ca la carte și a căutat să afle prin ce metode concrete poate fi evitat un caz dezastruos cum, de exemplu, s-a întâmplat la Suceava.

„Ideea a fost ca noi să luăm o măsură de precauție în plus față de virusul acesta și am creat această zonă de decontaminare. Am vorbit cu un verișor de-al meu care lucrează în München și la ei toate secțiile mai au încă un filtru. Și asta se numește zonă de decontaminare. Pe ideea respectivă am încercat și eu să fac, fără să implicăm direcțiunea. Am zis: hai să luăm situația pe cont propriu pentru că cei din conducere au destulă treabă în rest și să vedem ce reușim noi în conformitate cu recomandările de protecție date de Ministerul Sănătății și de Direcția de Sănătate Publică.”, a explicat, pentru Express de Banat, Dr. Ovidiu Burlacu, șeful Secției de Chirurgie Toracică de la Spitalul Municipal.

Spitalul Municipal nu este destinat pacienților diagnosticați cu COVID-19 și de aceea este foarte important ca unitatea sanitară să rămână „curată”. Dar vrând, nevrând, acești medici sunt expuși în permanență riscului de a se contamina, iar orice măsură de prevenție nu numai că este binevenită, ci și esențială.

„Noi suntem destul de des solicitați în Unitatea de Primiri Urgențe să facem consultul. De acum încolo, având în vedere transmiterea intracomunitară, corect este ca orice fel de pacient pe care noi îl consultăm trebuie să fie, din punctul nostru de vedere, suspect Covid. Dacă facem așa și ne luăm toate măsurile de precauție nu suntem ca în alte spitale în care colegii și colegele noastre s-au infectat. Spitalul Municipal, alături de Spitalul Județean, este un spital strategic pentru că este vorba despre toate specialitățile și nu ne permitem prostia de a ne închide pentru că avem Covid. Nu este mare lucru, e vorba de puțini bani, dar este bine că o avem.”, a mai spus Dr. Burlacu.

Conducerea Spitalului Municipal apreciază eforturile personalului care s-a implicat dincolo de ceea ce prevede profesia de medic. „O să încercăm să cumpărăm și un tunel prin care să treacă personalul medical înainte de a intra în secții. Domnul doctor Ovidiu Burlacu și-a organizat o zonă în care se face decontaminarea.”, a spus Olimpia Oprea, managerul spitalului.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/