Opt aparate de testare în județul Timiș! Nicolae Robu: „Se fac aproximativ 1.500 de teste pe zi!”

Șapte aparate de testare sunt în spitalele din Timișoara, iar unul se află la Lugoj. Potrivit primarului Nicolae Robu, sunt prelucrate în fiecare zi probe recoltate de la aproximativ 1.500 de persoane.

La Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara sunt trei aparate, asta după ce a fost donat recent un nou astfel de dispozitiv, achiziționat din Coreea de Sud. Are o capacitate destul de mare în sensul în care poate procesa până la 500 de teste în 16 ore. Aparatul a fost cumpărat în urma unor sponsorizări acordate de BRD și de Asociația pentru Relații Comunitare.

„Mulțumim Asociația pentru Relații Comunitare pentru promptitudinea cu care a răspuns nevoii urgente de a crește capacitatea de testare în Timișoara, contribuția adusă potențează eforturile centrului de testare și asigură o capacitate de testare ridicată.”, a spus Daniela Chesaru, din partea echipei Fundația Comunitară Timișoara și a echipei Timotion.

Alte trei aparate au fost montate până acum și la Spitalul Municipal, toate oferite prin contract de comodat de Universitatea de Medicină din Timișoara, care a pus la dispoziție și specialiști implicați în prelucrarea probelor recoltate de la pacienții suspecți de coronavirus. Și în Lugoj există un aparat de tip Real-Time PCR primit de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara.

„Avem șapte aparate funcționale în Timișoara și unul la Lugoj, montat recent. Numărul de teste este în jur de 1.500 pe zi pentru că ultimul aparat este de mare capacitate. Trebuie să avem și teste, iar personal avem.”, a spus Nicolae Robu.

În Timiș se prelucrează probe și de la suspecții din județele Hunedoara și Caraș-Severin. Situația a fost rezolvată în județul Arad, unde a fost deja montat un dispozitiv, obținut în urma unor donații.