Exemplu de la CCIAT: Cursuri fizice încheiate cu succes pentru ca Regiunea de Vest să se bucure de oameni calificați

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș anunță că a finalizat cu succes o primă fază a cursurilor acreditate oferite în mod gratuit, care oferă posibilitatea timișenilor să se specializeze în business. Cursurile s-au desfășurat cu prezența fizică a participanților.

Cursul pus la dispoziție în mod gratuit de către CCIAT oferă calificarea de ,,lucrător în comerț”, iar orele au început cu câteva săptămâni consecutive de ore teoretice (în total 120 de ore) în luna septembrie, care s-au încheiat la jumătatea lunii noiembrie. 20 de cursanți, angajați ai societății Agil SRL, participă la aceste cursuri de formare, care vor continua cu 240 de ore de practică în unități comerciale din Timișoara și din localitățile din proximitate. După ce vor absolvi, cursanții vor dobândi abilități de a progresa la locul de muncă și de a pune în aplicare cele mai bune metode pentru o calitate cât mai bună a serviciilor pe care le oferă.

La final, cursanții susțin un examen în prezența unei comisii din partea Autorității Naționale pentru Calificări (ANC). La absolvire, participanții vor primi certificate cu recunoaștere națională și europeană, emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației, eliberate împreună cu suplimentele descriptive în care se menționează competențele dobândite – munca în echipă, rezolvarea problemelor, satisfacerea nevoilor clienților, aprovizionare și norme de protecția consumatorului.

leader board 728 x 90 px

Cursul face parte din proiectul „Vestul calificat”, proiect pe care Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș îl coordonează alături de Eurojobs și Art Forest Company pentru a facilita dezvoltarea forței de muncă profesioniste în Regiunea de Vest a țării.

Membrii CCIAT intenționează să mai organizeze o nouă serie de cursuri în curând. Mai multe detalii despre condițiile de participare la următoarea serie se pot solicita la numărul de telefon: 0730.783.048 sau prin e-mail la adresa: amilin@cciat.ro. Mai multe informații, online, aici.