Executarea lui Borduz, amânată de indisciplina de partid a primarului Dănilă!

Edilul-șef al Bocșei le-a trântit ușa în nas colegilor săi din PNL care au încercat să-l schimbe pe Daniel Borduz (foto) din funcția de director ADI Intercom Deșeuri doar pentru că e social-democrat!

Comitetul Director al ADI Intercom Deșeuri s-a întrunit astăzi pentru a analiza situația operatorilor de salubritate care au anunțat pe rând că refuză să transporte deșeurile din diverse zone ale județului la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Lupac, așa cum se angajaseră prin contract cu mult prea mulți ani în urmă. Acest aspect a trecut însă în plan secund după ce primarul Oraviței, liberalul cu carnet PSD Dumitru Ursu, a cerut suplimentarea Ordinii de zi cu un punct privind schimbarea directorului Daniel Borduz. La masă, cinci membri ai forului de conducere. Doi social-democrați: Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu, și Adrian Stoicu, primarul comunei Bozovici. Trei liberali: Ion Chisăliță (Moldova Nouă), Emanuel Dănilă (Bocșa) și Dumitru Ursu. Avantaj PNL.

„De ce propuneți așa ceva, domnule Ursu?! Aveți vreun motiv pentru care cereți schimbarea mea?! O puteți motiva în vreun fel?! Am greșit cu ceva?! Spuneți-mi și mie. Dacă am greșit, plec singur! E doar o decizie politică?!”, a întrebat Borduz, care știa de câteva zile ceea ce se pune astăzi în scenă. „Consider că nu v-ați făcut treaba suficient de bine”, a fost justificarea edilului de la Oravița. Și cam atât. Emanuel Dănilă e la primul mandat de primar, vine din mediul de afaceri și n-a apucat să cunoască deocamdată jocurile politice. S-a ridicat pur și simplu de la masă și a plecat. A băgat apoi capul pe ușă și și-a motivat gestul: „Eu mă retrag, eu nu vreau să particip la așa ceva!”

Din cinci au mai rămas patru. Doi liberali, doi social-democrați. Așa că… ședința s-a suspendat urmând să fie reprogramată. Debarcarea lui Borduz a fost amânată astăzi de verticalitatea lui Dănilă și de indisciplina de partid a acestuia. Până când aceste răfuieli politice vor fi tranșate, un lucru e clar: în Caraș-Severin pute tot mai urât! Asta deși Uniunea Europeană ne-a trimis zeci de milioane de euro să intrăm în civilizație.