Romeo Dunca s-a pierdut pe drumurile județului, cu buzunarele goale! Luminița Jivan îi arată direcția bună!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin i-a chemat astăzi pe toți primarii din județ la Palatul Administrativ, pentru a se văicări cât de puțini bani trimite Guvernul Cîțu în Banatul Montan și cât de greu îi este lui să-i repartizeze pentru atât de multe probleme nerezolvate de toți predecesorii săi.

Romeo Dunca le-a cerut edililor să-i lase lui pe mână 4,2 milioane de lei, bani cu care să repare niște porțiuni de drum județean. „Nu am alte posibilități, nu am alți bani să refac drumurile. În procent de 50 la sută, drumurile din județ sunt necorespunzătoare  Avem mari probleme.”, s-a plâns președintele CJ primarilor de față. Rând pe rând, unii dintre aceștia au indicat drumuri județene care nu mai pot aștepta, drumuri pe care se moare cu zile. S-a ridicat din umeri. Și totuși, de ce sunt atât de puțini bani pentru drumurile din Caraș-Severin și pentru celelalte nevoi ale județului?! „Domnule Dunca, pe ce ne bazăm? Unde au fost duși banii?! S-a dublat bugetul la CNI?! Undeva trebuie să fie. Trebuie să știm aceste lucruri pentru a ne orienta și noi, pentru a ști unde să depunem proiecte și cereri de finanțare.”, a intervenit Brian Filimon, primarul comunei Măureni.

Dacă Filimon nu intuiește pe ce să se bazeze de acum încolo, Romeo Dunca știe. Pe Luminița Jivan. „Vă asigur, așa cum ați fost obișnuiți, că județul Caraș-Severin a fost printre primele în țară în atragerea de fonduri prin Compania Națională de Investiții. Primele drumuri județene din țară făcute prin Companie sunt în Caraș-Severin. Sunt primării din județ care au și câte 30-40 de proiecte depuse. Prin Programul Național de Reziliență, inclusiv CNI își va recupera din investiții, prin urmare, vă recomand să vă îndreptați către CNI. Îndreptați-vă totodată către PNRR!”, le-a arătat Luminița Jivan direcția primarilor din sală și, totodată, președintelui Dunca, oarecum rătăcit printre atâtea probleme fără de rezolvare.