NEWS ALERT. Se reiau alegerile la Anina?! Primarul Românu, confirmat incompatibil de instanța supremă!

Găsit în stare de incompatibilitate de către inspectorii de integritate, Gheorghe Românu a pierdut definitiv procesul prin care contesta decizia Agenției Naționale pentru Integritate!

Potrivit ANI, primarul Aninei „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2012 – 03 iulie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de primar și membru în Consiliul de Administrație al Liceului «Mathias Hammer» Anina, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”. Decizia ANI datează din martie 2016. Gheorghe Românu a contestat decizia în instanță. A pierdut și la Curtea de Apel București, și, acum, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Deocamdată nu sunt clare consecințele sentinței definitive a instanței supreme. Abia după motivarea soluției și comunicarea ei se va ști dacă primarul Aninei își pierde mandatul sau nu. Instituția Prefectului Județului Caraș-Severin se va pronunța abia atunci și va dispune, dacă e cazul, încetarea mandatului primarului înainte de termen.

Eu am deținut calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii ca părinte al copiilor mei, nu datorită funcției de primar. Eu am fost reprezentantul părinților dinainte să fiu primar. Nu am fost remunerat, nu văd de ce ar fi vreo problemă. Din 2014 există și cadru legislativ prin care primăria are voie să-și pună reprezentant în consiliile de administrație ale școlilor, care poate fi chiar primarul”,  explica primarul Românu pentru expressdebanat.ro la data aflării deciziei ANI.

leader board 728 x 90 px

Gheorghe Românu ar putea fi al doilea primar de oraș din Caraș-Severin care își pierde mandatul dintr-o prostie. Din cauza unei chestiuni de formă, nu de fond. Primul, Adrian Torma.